ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει πρόταση για το χρέος

Ποτάμι: Αδιανόητο να δεσμεύσει ο κ. Τσίπρας τη χώρα για άλλα 40 χρόνια

«Θεωρούμε αδιανόητο να δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% ως το 2023 και πάνω από 2% για τα επόμενα 40 χρόνια» επεσήμανε σήμερα το Ποτάμι σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει τον ρόλο του παρατηρητή στις διαπραγματεύσεις για το χρέος και την κάλεσε να καταθέσει τη δικής της πρόταση στις συζητήσεις. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τσιόδρας σημείωσε:

«Από το «too good to be true» που δήλωνε προ ολίγων ημερών και τη μονομερή διαγραφή που είχε κάνει σημαία προεκλογικά, ο κ.Τσίπρας θεωρεί τώρα ότι η χρηματοδότηση της χώρας θα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμη και με τη «λύση που μας παρουσίασε ο κ. Σόιμπλε και αρνηθήκαμε».

Το να σχολιάζει κανείς τις συνεχείς αλλαγές θέσεων του κ.Τσίπρα δεν έχει νόημα. Όπως δεν έχει νόημα να παίρνει κανείς στα σοβαρά τις υποσχέσεις του. Με τη συνέπεια και την ειλικρίνεια δεν είχε άλλωστε ποτέ καλές σχέσεις. Επειδή το ζήτημα του χρέους αφορά τη χώρα κι όχι την κυβέρνηση του, πρέπει να αφήσει στην άκρη τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

Θεωρούμε αδιανόητο να δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% ως το 2023 και πάνω από 2% για τα επόμενα 40 χρόνια, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην παγκόσμια ιστορία. Η Ελλάδα πρέπει να πάει στις συζητήσεις όχι ως παρατηρητής, αλλά με δική της πρόταση αντί να περιμένει έξω από την πόρτα για να δει που θα καταλήξουν τα παζάρια Τόμσεν-Σόιμπλε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.