ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές

Στις κάλπες προσήλθαν οι φοιτητές με νικητή την αποχή. Οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας, ωστόσο η συμμετοχή φαίνεται, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, να είναι κάτω από 50%.

Πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που εξέδωσαν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και δεύτερη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας(ΠΚΣ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στα ΑΕΙ και στο 60% των συλλόγων πρώτη δύναμη είναι η ΔΑΠ με ποσοστό 45,95% , έναντι 16,92% της ΠΚΣ, 13,58% των ΕΑΑΚ, 6,65% της ΠΑΣΠ, 3,25% των Αριστερών Σχημάτων και 1,4% της Αριστερής Ενότητας. Στα ΤΕΙ και στο 69% των συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πήρε 51,42% έναντι 28,34% της ΠΚΣ, 13,73% της ΠΑΣΠ, 2,79%, 1,93% των ΕΑΑΚ και 0,22% των Αριστερών Σχημάτων.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Επεισόδια και εντάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μικροεπεισόδια και εντάσεις επικράτησαν έξω από το κτίριο του παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές, όταν άγνωστοι συνεπλάκησαν με ομάδα φοιτητών που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία. Οι άγνωστοι έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες ενώ μετά από λίγη ώρα απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, τόσο στην οδό Ναυαρίνου όσο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων.

Λίγο αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε και στο κτίριο του Πολυτεχνείου. Στόχος ομάδας νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα έγιναν και φοιτητές- μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Τα γεγονότα σχολίασε και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «είναι μία σημαντική ημέρα για τους φοιτητές που ψηφίζουν, και αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προστατευθούν». «Αυτές οι συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες», κατέληξε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.