ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητά μπουτάκια κοτόπουλου με κουνουπίδι

Psita-mpoytakia-kotopoyloy-me-koynoypidi_min

 

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου, με κόκαλο και δέρμα
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών τσίλι και σκόρδο σκόνη
  • 1 κεφάλι κουνουπίδι (680 γρ), μπουκετάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/2 φλ φύλλα φρέσκο κόλιανδρο, κομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι,  που μπαίνει στο φούρνο,  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Πασπαλίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με το μείγμα μπαχαρικών τσίλι-σκόρδο.

Βάζουμε τα μπουτάκια στο πυρίμαχο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι, κρατάμε 2 κ.σ. από τους  χυμούς στο σκεύους και πετάμε τα περισσεύματα.

Ρίχνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε και τα μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα πάνω και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο.

Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να γίνει το κοτόπουλο.

Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.