ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο του κλάδου

Πτωτική τάση για το 2017 σημειώνει η ελληνική αγορά τεχνολογικών προϊόντων

Πτωτική φαίνεται ότι είναι η τάση στην ελληνική αγορά τεχνολογικών προϊόντων για το 2017, αφού οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και τηλεοράσεων έχουν περιοριστεί σημαντικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών επικαλούμενος στοιχεία της GfK Temax, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 η ελληνική αγορά καταναλωτικών προϊόντων σημείωσε πτώση της τάξης του 5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.
Τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά, όπως τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα παρουσίασαν πτώση 2,3% καθώς και τα προϊόντα πληροφορικής κατά 10,7%. Θετικό πρόσημο είχαν οι κονσόλες παιχνιδιών, οι βιντεοκάμερες και οι οθόνες, καθώς και τα προϊόντα που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Όσον αφορά στις πωλήσεις των προϊόντων τηλεπικοινωνίας σημειώθηκε πτώση της τάξης του 12,6%, ενώ άνοδος υπήρξε στην αγορά ακουστικών και wearables. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από αρκετά χρόνια, τα φωτογραφικά είδη σημείωσαν αύξηση 11,7%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.