ΚΟΣΜΟΣ

Ερευνα για λογαριασμό της Τράπεζας της Ρωσίας

Ρωσία: Περίπου το 60% των ρωσικών οικογενειών δεν διαθέτει αποταμιεύσεις

Rosia

Περίπου το 60% των ρωσικών οικογενειών δεν διαθέτει αποταμιεύσεις, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το κέντρο "Infom" για λογαριασμό της Τράπεζας της Ρωσίας, επισημαίνει η έγκυρη ρωσική ιστοσελίδα gazeta.ru

Επισημαίνεται ότι το 59% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν έχουν αποταμιεύσεις και το ποσοστό αυτό μένει αμετάβλητο τους τρεις τελευταίους μήνες. Τον Δεκέμβριο του 2016 δεν διέθετε αποταμιεύσεις το 64% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 22% θεωρεί ότι τώρα είναι μια καλή περίοδος για να κάνει κάποιος αποταμίευση, ενώ το 44% έχει αντίθετη άποψη. Ωστόσο η τάση για αποταμίευση άρχισε να ενισχύεται αισθητά από τις αρχές του 2017. Τον Φεβρουάριο μάλιστα στο ερώτημα αυτό απαντούσε μόνο το 17%.

Το 57% των ερωτηθέντων, θεωρεί εκτός των άλλων ότι είναι καλύτερο να αποταμιεύεις ή να φυλάς τα χρήματα που περισσεύουν, ενώ το 33% θεωρεί ότι πρέπει να τα διαθέτεις για να αγοράζεις μεγάλα και ακριβά είδη προϊόντων.

Το 40% θεωρεί ότι είναι καλύτερο να έχει τα χρήματα του στην τράπεζα, να τα έχουν σε μετρητά το 26%, και το 20% να έχει χρήματα και στην τράπεζα και σε μετρητά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.