Neo

Σύγκληση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης θέλει η ΔηΣυ

Νέο αίτημα για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης σχετικά με τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας της Αθήνας, καταθέτουν τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επανερχόμενοι ουσιαστικά σε ανάλογο αίτημά τους την 5η Μαΐου.
Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Συρίγο, οι κ.κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλούν για οξυμένα προβλήματα ασφάλειας και εγκληματικότητας στην Αθήνα, αλλά και για περιπτώσεις και περιοχές, όπου η καθημερινότητα των πολιτών καθίσταται …αβίωτη. «Ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, πέραν της διακίνησης και της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών, των κλοπών και των διαρρήξεων, καθώς και της δράσης κυκλωμάτων εκμετάλλευσης ανθρώπων, είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο των επιθέσεων των γνωστών – αγνώστων κουκουλοφόρων και άλλων παρακρατικών στοιχείων σε δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας», λένε μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» να δρουν στο κέντρο της Πρωτεύουσας διεθνείς ομάδες αντεξουσιαστών, να προχωρούν ανενόχλητοι σε καταλήψεις δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, να παρενοχλούν και να εκφοβίζουν πολίτες και να επιχειρούν σχεδόν κάθε μέρα εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.
«Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας ζουν πλέον, αβοήθητοι από την πολιτεία, σε περιβάλλον συνεχούς φόβου, ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης», συνεχίζουν στην μακροσκελή επιστολή τους, καλώντας τον Πρόεδρο να προγραμματίσει άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής, με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα, του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και των συναρμόδιων φορέων, για να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την εφαρμογή αποτελεσματικής αντεγκληματικής πολιτικής.
Εξάλλου, και η Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει υποστεί λίγα τόσα χρόνια από τους «γνωστούς – αγνώστους»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.