ΕΛΛΑΔΑ

Με τον θάνατό του «η Ελλάδα είναι πολιτικά φτωχότερη»

Συλλυπητήρια επιστολή Κορκίδη στην οικογένεια Μητσοτάκη

korkidisv

«Αναμφίβολα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα, ο τελευταίος από μία γενιά μεγάλων πολιτικών. Πιστός στην ευρωπαϊκή ιδέα, φιλελεύθερος, δεινός ρήτορας στη Βουλή, υπέρμαχος της συναίνεσης και της λήψης ορθών αποφάσεων, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, αλλά και οπαδός του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ (Ελληνική Σνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματκότητας) Βασίλης Κορκίδης σε επιστολή του προς των πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, με την εκφράζει «εκ μέρους όλων των μελών της οικογένειας μου και ιδιαίτερα του πατέρα μου Σπύρου και προσωπικού φίλου του πατέρα και παππού σας, τα ειλικρινή και θερμά μας συλληπητήρια, για την μεγάλη απώλεια, του πατριάρχη της οικογένειας σας».

Ο κ. Κορκίδης χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «ευπατρίδη της πολιτικής», που με τον θάνατό του «η Ελλάδα είναι πολιτικά φτωχότερη, αφού η ζωντανή ιστορία ενός αιώνα της χώρας μας, πέρασε στην αιωνιότητα».

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας πολιτικός, που επεδίωξε μεταρρυθμίσεις σε δύσκολες εποχές, καθώς από τη δεκαετία του ’90, προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να «συρθεί» ο τόπος μας στο ΔΝΤ, ζητώντας αναμόρφωση στην οικονομία. Άλλωστε, αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους, Έλληνες και ξένους, για τη διορατικότητά του, τη ψυχραιμία του, το θάρρος του για τις δύσκολες πολιτικές αλήθειες και κυρίως για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του, σχετικά με τον κίνδυνο από τα ελλείμματα και τον υπερβολικό δανεισμό της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει επίσης στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Και καταλήγει: «Η καθιερωμένη συνάντηση του Αυγούστου στο σπίτι των Χανίων και οι πάντα ενδιαφέρουσες αναφορές-συμβουλές του προέδρου, που μας καθήλωναν όλους, θα μου λείψουν πολύ. Όμως, να είστε βέβαιοι ότι όλοι θα τον θυμόμαστε πάντα για τη διαύγεια, τη φρεσκάδα και την οξύτητα, του ελεύθερου πνεύματος του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης, που θα τον σκεπάσει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.