ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τώρα απαντά κιόλας στον Ξεκαλάκη, ο Κεγκέρογλου

Συνεχίζουν να … ‘σφάζονται’ στο ΠΑΣΟΚ

Kegkerogloy

Συνεχίζεται ο ‘πόλεμος’ στο ΠΑΣΟΚ, δύο μέρες πριν από την συνεδρίαση των κεντρικών οργάνων των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Για «αντιδημοκρατική και αντικαταστατική επιλογή» της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τον παρακάμψει, μίλησε ο Γραμματέας του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης. Αν επιτίθεντο με τόση ζέση και συνδυασμένη τακτική και στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τώρα θα τους είχαμε ρίξει», είπε για τους συνεργάτες της, επιμένοντας ότι «ο εχθρός είναι εκτός των τειχών».

Ο κ.Ξεκαλάκης υποστήριξε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ότι «δυστυχώς επικρατεί η λογική της διατήρησης ενός μικρού και φοβικού κόμματος, μόνο και μόνο για να κάνουμε τις 17 θέσεις των βουλευτών 34 και όχι για να επιλύσουμε τα προβλήματα του ελληνικού λαού, που είναι το ζητούμενο», δηλώνοντας πάντως πολύ …ικανοποιημένος, γιατί δεν του έχουν ζητήσει ακόμα να εγκαταλείψει την χώρα. «Είναι λυπηρό», είπε, «αισθάνομαι ότι κάποιοι με διώχνουν και με μισούν επειδή έκανα το λάθος να εκφέρω άποψη σε ένα δημοκρατικό κόμμα».

Αναλαμβάνοντας να …απαντήσει στον Γραμματέα του κόμματος, ο νέος συντονιστής ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, στον οποίο και μεταβιβάστηκαν εν μία νυκτί οι αρμοδιότητες του Στέφανου Ξεκαλάκη, ζήτησε να κατέβουν οι τόνοι.

Παίρνοντας αφορμή από τη δήλωση του τελευταίου ότι ‘ο εχθρός είναι εκτός των τειχών’, υποστήριξε ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα σε συνεχή αδιέξοδα», χαρακτηρίζοντας ‘χρέος’ του κόμματός του την ανατροπή αυτής της πολιτικής. «Δεν επιτρέπεται να προκαλούμε το αίσθημα των πολιτών που στηρίζουν την παράταξη και να κλονίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιτρέπουμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους τη στρέβλωση των θεμιτών διαφωνιών, ούτε όμως τα “μικρά” να διαμορφώνουν αρνητικά την εικόνα μας», συνέχισε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν μας» και «δεν δικαιούμαστε να απογοητεύουμε αυτούς που περιμένουν από εμάς».

Υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν νόημα οι άγονες αντιπαραθέσεις, ο κ.Κεγκέρογλου, ζήτησε να κατεβάσουν όλοι τους τόνους και να εργαστούν από κοινού με την πρόεδρο, τα συλλογικά όργανα και τα στελέχη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και τα προτάγματα της Παράταξης, με στόχο αυτή να αναχθεί σε καθοριστικό φορέα για θετικές εξελίξεις στο τόπο μας.

«Άλλωστε, μπροστά μας για όσους ειλικρινά το επιθυμούν είναι οι ανοικτές διαδικασίες του προσυνεδριακού διαλόγου, όπου μπορούμε να καταθέσουμε όλες και όλοι τις ιδέες, τις θέσεις και τις απόψεις μας, χωρίς να ξεχνάμε ότι απαιτείται σύνθεση και ενότητα στη λήψη των αποφάσεων και συλλογικότητα στην δράση», είπε με νόημα…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.