ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στα «Νέα»

Θ.Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση ευθύνεται για τη διαπραγμάτευση - πανωλεθρία

Διαπραγμάτευση - πανωλεθρία με απαράδεκτα μέτρα που δεσμεύουν την χώρα για πολλά χρόνια, υπονομεύοντας την πιθανότητα εξόδου από την κρίση, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο.
theoxaropoulos

Προσθέτει «ότι φαίνεται να καθυστέρησε η αξιολόγηση γιατί διαπραγματευόταν ο ΣΥΡΙΖΑ με... τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επαναλαμβάνει εμφατικά ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταψηφίσει το προϊόν μίας αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης, την αποκλειστική ευθύνη της οποίας έχουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ τονίζει ότι «τα αντίμετρα είναι ο ορισμός της ανακύκλωσης της φτώχειας, είναι άλλη μία κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ όπως το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα, και κορόιδα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπάρχουν».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος θεωρεί ότι η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία δείχνει ότι οι προοδευτικοί πολίτες ψάχνουν λύσεις μακριά από τα στερεότυπα του παρελθόντος, επιδιώκοντας την ανανέωση ιδεών, προσώπων και πολιτικών πρακτικών κι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει. Να προχωρήσει προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Με απαντήσεις σε κορυφαίες προκλήσεις όπως το προσφυγικό. Αλλιώς τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν με οδυνηρές συνέπειες για τις ίδιες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Για τις διεργασίες και τις αναταράξεις στη Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι ο χώρος για να πάει πέρα από αυτό που είναι σήμερα χρειάζεται ενότητα και ανανέωση, όχι αναπαλαίωση. «Να δημιουργήσουμε το νέο σε πρόσωπα, ιδέες, προγράμματα και σύμβολα», αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ δεν κρύβει την ανησυχία του για την ένταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

«Αν έλεγα ότι δεν με ανησυχούν, δεν θα ήμουν ειλικρινής. Προσωπικά, είμαι απόλυτα προσηλωμένος στην προοπτική ενός μεγάλου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού φορέα, μακριά από ξεπερασμένες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν την κοινωνία, καθώς στόχος μας σήμερα είναι να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων μακριά από ανασφάλειες, αλαζονείες και κομματικές περιχαρακώσεις», επισημαίνει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.