ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη λήψη μέτρων που θα μειώσουν το δημοκρατικό έλλειμμα στην ΕΕ ζητάει από την Κομισιόν ο Παπαδημούλης

papadimoulis

Να προχωρήσει η Κομισιόν στον σχεδιασμό συγκεκριμένων μέτρων, ώστε να μειώσει το δημοκρατικό έλλειμμα και να αυξήσει τον δείκτη λογοδοσίας της Ε.Ε απέναντι στους πολίτες, ζητάει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σε ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταθέτει τον προβληματισμό για τα χαμηλά επίπεδα εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ΕΕ, όπως καταγράφηκαν στο πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο του Απριλίου.
Η πιο ισχυρή αμφισβήτηση ή και αποδοκιμασία των πολιτών προς την ΕΕ καταγράφεται κυρίως σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου στις οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί συνταγές σκληρής και μονομερούς λιτότητας, επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης.
Ενδεικτικά του κλίματος είναι τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με τα οποία ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ε.Ε. δηλώνουν μόνο το 20% των Ελλήνων, το 32% των Γάλλων και το 34% των Ισπανών.
Επίσης, στην Ελλάδα και την Κύπρο η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνουν απογοητευμένοι από το κατά πόσο ακούγεται η φωνή τους στην ΕΕ. Μόνο το 23% των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από το πόσο λαμβάνεται υπόψη η φωνή τους στις αποφάσεις της ΕΕ. Στην Κύπρο το αντίστοιχο ποσοστό είναι 33%.
Ο κ. Παπαδημούλης ρωτάει την Κομισιόν αν συσχετίζει τις πολιτικές λιτότητας στις χώρες του Νότου με την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. απολογητής του δολοφόνου Μαδούρο, Παπαδημούλης, εγκαλεί την ΕΕ για δημοκρατικό έλλειμμα…

    συγχαρητήρια στους προβατέλληνες που τον ψήφισαν

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.