ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Να επανεξετάσει το ζήτημα του περιορισμού στον αριθμό των αιτήσεων

Την άρση του πλαφόν στις επιλογές μεταθέσεων των δικαστών και εισαγγελέων ζητεί η ένωσή τους

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ζητεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου να επανεξετάσει το ζήτημα του περιορισμού στον αριθμό των αιτήσεων μεταθέσεων και τοποθετήσεων των δικαστών και εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε ότι εν όψει των επικείμενων συνεδριάσεων του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (σ.σ.: από το συμβούλιο αυτό γίνονται οι μεταθέσεις και οι τοποθετήσεις), όσοι εκ των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών επιθυμούν να μετατεθούν, να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο αριθμός των επιλογών στις αιτήσεις μετάθεσης και τοποθέτησης δεν πρέπει να ξεπερνά τις 10».

Η ΕΔΕ στην επιστολή της προς την κυρία Θάνου, επισημαίνει ότι ο περιορισμός αυτός στις επιλογές «θα δημιουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις παραβίαση της σειράς αρχαιότητας, αφού η δυνατότητα του δικαστικού λειτουργού να προσεγγίσει τον τόπο μόνιμης κατοικίας του θα εξαρτάται από το τυχαίο γεγονός του καλού υπολογισμού και του τρόπου συμπλήρωσης των 10 επιλογών».

Επίσης, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «θα πρέπει επιπρόσθετα να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας της οικογένειάς τους για αρκετά έτη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.