ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την έκδοση Κινέζου «κατασκόπου» που κρατείται στον Κορυδαλλό ζητούν οι ΗΠΑ

dikaiosini

Την έκδοση ενός 52χρονου Κινέζου ζητούν οι αμερικανικές αρχές ως κατάσκοπο, καθώς φέρεται να επιχείρησε να αγοράσει στη χώρα μας κεραία μέγιστης εμβέλειας για τη συλλογή, καταγραφή, αποκωδικοποίηση και αποστολή πληροφοριών και δορυφορικού μόντεμ με στρατιωτικές προδιαγραφές και εφαρμογές. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχες κατηγορείται για κατασκοπεία, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εξαγωγής όπλων, πυρομαχικών, ξέπλυμα χρήματος, κ.λπ. Ο 52χρονος συνελήφθη στη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο μετά από νότα της Πρεσβείας των ΗΠΑ και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) ζήτησε από τις ελληνικές αρχές, να εντοπιστεί και να τεθεί υπό παρακολούθηση ο 52χρονος, ο οποίος φέρεται ως εκπρόσωπος νόμιμης ναυτιλιακής εταιρία της χώρας του.
Ο Κινέζος φέρεται ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει μια απόρρητη στρατιωτική συσκευή, η οποία έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα, ακόμα και αν αυτά είναι κωδικοποιημένα, να τα αποκωδικοποιεί. Μετά το σχετικό σήμα της NSA στην Ασφάλεια Αττικής, την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος. Οι Έλληνες αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 52χρονο και να τον θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση.
Ο Κινέζος, φέρεται ότι ήλθε σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους, με τους οποίους έκλεισε την αγορά της συσκευής με αντίτιμο μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
Συγκεκριμένα, ο 52χρόνος συμφώνησε με τον άνθρωπο που του εξασφάλισε την κεραία να συναντηθούν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, αρχικά για να δει το υλικό. Αν συμφωνούσαν στην αγορά, τα χρήματα θα κατατίθεντο σε τραπεζικό λογαριασμό και η παράδοση θα γινόταν σε κάποιο άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο ή κράτος.
Μόλις όμως βγήκε από το ξενοδοχείο, συνελήφθη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.