ΚΟΣΜΟΣ

Βαγδάτη: Τουλάχιστον 14 νεκροί από δύο βομβιστικές επιθέσεις

Δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά εξερράγησαν στο κέντρο της Βαγδάτης προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 50, καθώς οι δρόμοι της ιρακινής πρωτεύουσας ήταν γεμάτοι κόσμο που προετοιμαζόταν για το Ραμαζάνι νωρίς σήμερα τα ξημερώματα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πρώτη έκρηξη, που σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυκτα και από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 40 στην εμπορική περιοχή Καράντα.

Λίγες ώρες αργότερα μια δεύτερη επίθεση προκάλεσε τον θάνατο ακόμη ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 12 κοντά στο γραφείο του κυβερνήτη στην περιοχή Καρχ. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δεύτερη επίθεση. Στην Καράντα είχε σημειωθεί μια τεράστια έκρηξη με παγιδευμένο φορτηγό τον Ιούλιο του 2016, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 324 άνθρωποι. Ήταν η πιο αιματηρή επίθεση στο Ιράν μετά την υπό τις ΗΠΑ επέμβαση στη χώρα το 2003.

Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί στο Ιράκ από το τέλος του 2015. Πλέον βρίσκεται πολιορκημένο σε έναν θύλακα στη Μοσούλη, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την οποία χρησιμοποιούσε ως προπύργιό του στο Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.