ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βράβευση 10 προτάσεων

Βραβεύσεις νικητών 7ου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας

Με τη βράβευση 10 προτάσεων ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στο φετινό Διαγωνισμό, που αποτελεί πλέον θεσμό, συμμετείχαν, μεμονωμένα ή σε ομάδες, 713 άτομα και υπεβλήθησαν 401 προτάσεις. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με 8 Πανεπιστήμια. Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα, πέραν της συνεργασίας με πανεπιστημιακούς φορείς και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς, παρέχει και mentoring και χρηματοδοτικά εργαλεία που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Παναγιώτης Θωμόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων:

Γνωρίζουμε όλοι ότι η μεταστροφή της οικονομίας προϋποθέτει την αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες στην αγορά. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να προωθήσουμε τον τεχνολογικό, ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής Οικονομίας.

Για την Εθνική Τράπεζα, η στήριξη των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, τόσο για τη δική μας ενδοεπιχειρησιακή οργάνωση, την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών και την ανταγωνιστικότητά μας στον τραπεζικό κλάδο, όσο και για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της Ελληνικής Οικονομίας.

Στηρίζουμε την καινοτόμο επιχειρηματικότητα μέσα από το Διαγωνισμό και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων NBG Business Seeds. Στόχος μας είναι να δώσουμε σε αυτούς τους νέους επιχειρηματίες τη βοήθεια που χρειάζονται για να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητά τους σε σωστή κατεύθυνση και με στέρεες βάσεις. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας , Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

Εμείς στην Εθνική Τράπεζα στηρίζουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα με θεσμούς όπως το business seeds προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα υποστήριξης, ενθάρρυνσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε καινοτόμες ιδέες με επιχειρηματική προοπτική, και γι’αυτό όλοι εσείς πρέπει να συνεχίσετε να κυνηγάτε με όρεξη τις ιδέες σας και τα όνειρά σας. Η αλλαγή δεν θα έρθει απ’έξω ή από την πολιτεία μόνο, αλλά από εμάς τους ίδιους. Εμείς θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και την δημιουργία.

Το πρόγραμμα business seeds αντικατοπτρίζει και ενστερνίζεται τους πυλώνες μιας βιώσιμης ανάπτυξης, όπως η καινοτομία, η τεχνολογική πρόοδος, η εξωστρέφεια,  η αύξηση της απασχόλησης των νέων, η ορθή χρηματοοικονομική δομή των νεοφυών επιχειρήσεων και η ορθή ανάληψη και απόδοση κινδύνου.

Στόχος μας μέσα από όλα αυτά είναι να ενισχύσουμε το ρόλο μας ως υποστηρικτές του νέου επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και να δώσουμε επιπλέον επιλογές και εργαλεία χρηματοδότησης ακόμα και από τρίτους. Ως τράπεζα είναι λογικό να εξαρτάται η απόδοσή μας από την κατάσταση της οικονομίας. Τόσο για την κερδοφορία μας όσο και για τα κόκκινα δάνεια. Όμως έχουμε πλέον αντιληφθεί πως την επόμενη μέρα πρέπει να τη χτίσουμε εμείς. ‘Όραμά μας είναι μια οικονομία εξωστρεφής, υγιής, βασισμένη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την σκληρή δουλειά. Και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε όλους όσους μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμάς.

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου έκανε έναν απολογισμό των 7 ετών του Διαγωνισμού: «Στα 7 χρόνια που τρέχει ο Διαγωνισμός, έχουμε λάβει 2.700 προτάσεις από 4.500 συμμετέχοντες με την υποστήριξη 135 αξιολογητών και μεντόρων. Τις εταιρείες που διακρίθηκαν, πέρα από την καθοδήγηση που έλαβαν, τις βοηθήσαμε με χρηματικά βραβεία και προβολή, και σε επιλεγμένες περιπτώσεις με συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο και με προωθητικές ενέργειες στους πελάτες μας». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πορεία του προγράμματος NBG Business Seeds: «Συνολικά, το πρόγραμμα έχει δώσει έως τώρα 5 εκατομμύρια Ευρώ χρηματοδότηση. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι 8 εταιρείες στις οποίες συμμετέχουμε με equity έχουν δημιουργήσει πάνω από 150 νέες θέσεις εργασίας και είναι εξωστρεφείς, με πελάτες σε πολλά μέρη του κόσμου».

Στους νικητές του 7ου διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα, απονεμήθηκαν δέκα βραβεία:

  • Το πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000€ στον Ευάγγελο Πτερνέα για την πρότασή του με τίτλο «Vitruvius».
  • Το δεύτερο χρηματικό βραβείο 10.000€  στους Γεώργιο Μπόντζιο και Βασιλική Καλαϊντζίδου για την πρότασή τους με τίτλο «Fieldscale».
  • Το τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000€ στoν Κωνσταντίνο Χαλκιά για την πρότασή του με τίτλο «Saferandom».
  • Το τέταρτο χρηματικό βραβείο 4.000€ στην ομάδα των Χρήστου Σταμάτη και Γιάννη Στοΐτση για την πρότασή τους με τίτλο «Μermix».

Απονεμήθηκαν επίσης έξι πέμπτα χρηματικά βραβεία, 1.500€ έκαστο στους:

  • Μάνο Γεωργουδάκη για την πρότασή του με τίτλο «Binalive»
  • Απόστολο και Μαρίνο Καρτέρη για την πρότασή τους με τίτλο «AID».
  • Αικατερίνη Σαντίκου για την πρότασή της με τίτλο «Workathlon».
  • στην ομάδα των Παναγιώτη Τσάγγα, Σταυρούλας Στούμπου και Διονύση Ρόδη για την πρόταση τους με τίτλο «Susurrus».
  • στους Ανδρέα Τσάμη και Αθανάσιο Σκούρα για την πρότασή τους για ένα Έξυπνο-Καινοτόμο Σύστημα Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ορού Τυρογάλακτος.
  • στον Χριστόδουλο Ψάλτη για την πρότασή του με τίτλο «Mist.io».

Επιπλέον, δόθηκαν ταμπλέτες (tablets) στους συμμετέχοντες των οποίων οι προτάσεις προκρίθηκαν στη Β’ Φάση χωρίς να προκριθούν στη Γ’ Φάση.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού https://www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition καθώς επίσης και στη σελίδα του Facebook www.facebook.com/ibanknbg, όλες οι λεπτομέρειες του όγδοου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.