ΕΛΛΑΔΑ

H πρόβλεψη της ΕΜΥ

Ζεστός και σήμερα ο καιρός: Στους 33 °C ο υδράργυρος

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί και σήμερα η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα δυτικά και τα βόρεια όπου θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ, για σήμερα Κυριακή αναμένονται σποραδικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί στον Σαρωνικό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται αίθριος σε γενικές γραμμές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ νωρίς το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ωστόσο βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.