ΚΟΣΜΟΣ

Κόντρα Γερμανίας-Τουρκίας

Άγκυρα: «Απαράδεκτη» η αντίθεση Γερμανών πολιτικών σε δημόσιες εμφανίσεις του Ερντογάν

Η Τουρκία καταφέρθηκε σήμερα εναντίον Γερμανών πολιτικών επειδή αντιτίθενται στα σχέδια του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις στη Γερμανία πέραν της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), υποστηρίζοντας ότι η αντίθεσή τους αυτή φανερώνει ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι της Άγκυρας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δηλώσει πως η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ήταν ανάρμοστο εκ μέρους του Ερντογάν να πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις αυτές, δεδομένων των εντάσεων που υφίστανται μεταξύ των δύο χωρών που είναι σύμμαχες στο ΝΑΤΟ.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι πολιτικοί στη Γερμανία κάνουν απαράδεκτα σχόλια με εσωτερικούς πολιτικούς υπολογισμούς», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεΐν Μουφτούογλου.

Η σύνοδος κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο.

Ο Μουφτούογλου φάνηκε επίσης να επικρίνει τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «απολυταρχικό ηγέτη».

«Η προσέγγιση του προσώπου που είχε προεδρεύσει του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ... για μια ακόμη φορά υπογραμμίζει το αληθινό πρόσωπο της νοοτροπίας που αντιμετωπίζουμε και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τους», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.