ΕΛΛΑΔΑ

Και αυτοί «δείχνουν» τους αρχαιολόγους

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει blackout καταγγέλλουν συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Dei

Μετά την κατάρρευση του ορυχείου στο Αμύνταιο πλέον το ενεργειακό ισοζύγιο θα βασίζεται στις εισαγωγές και τις άλλες μορφές ενέργειας, εξηγεί ο πρόεδρος του σωματείου Σπάρτακος

Για κίνδυνο blackout «ανά πάσα στιγμή» έκανε λόγο τη Δευτέρα ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων Σπάρτακος μετά την κατολίσθηση στο ορυχείου του Αμύνταιου που είχε ως αποτέλεσμα αφενός να τεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ο οικισμός των Αναργύρων και αφετέρου να θαφτούν κάτω από τεράστιους όγκους χώματος μηχανήματα της ΔΕΗ και τόνοι λιγνίτη.

Σύμφωνα με τον Μόσχο Μόσχου η κατολίσθηση θα επηρεάσει την ενεργειακή ισορροπία της χώρας «γιατί το συγκεκριμένο ορυχείο τροφοδοτούσε δυο συγκεκριμένους σταθμούς. 100% τον ΑΗΣ Αμυνταίου ο οποίος είναι σε συντήρηση, δεν δουλεύει τώρα, και κατά 40 με 50% τον ΑΗΣ Μελίτης».

Όπως εξήγησε, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, πλέον το ενεργειακό ισοζύγιο θα εξαρτάται από τις εισαγωγές και τις άλλες μορφές ενέργειες. Υπενθύμισε, δε, ότι τον Ιανουάριο «που υπήρχε μεγάλη ενεργειακή κρίση και στο παραπέντε, στην κυριολεξία στο παραπέντε αποφύγαμε blackout ήταν γιατί όλα τα λιγνιτικά ήταν μέσα και τα νερά».

«Για φανταστείτε τώρα δυο σταθμοί που είναι εξαρτώμενοι από το συγκεκριμένο ορυχείο να μην μπορούν να λειτουργήσουν» συμπλήρωσε ο κ. Μόσχου.

«Εισαγωγές μπορούμε να κάνουμε αλλά για φανταστείτε μια χώρα όταν για διάφορους λόγους κλείνουν οι δικοί της σταθμοί, όταν απαξιώνεται το εθνικό μας καύσιμο που παρέχει ασφάλεια ενεργειακή ο λιγνίτης, και είμαστε καθαρά εξαρτώμενοι, ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε blackout. Δηλαδή καμία χώρα σοβαρή στον πλανήτη δεν απαξιώνει το εθνικό της καύσιμο» πρόσθεσε ο κ. Μόσχου.

Ο πρόεδρος του σωματείου Σπάρτακος επιβεβαίωσε, τέλος, τις πληροφορίες ότι ένα μερίδιο ευθύνης για την κατολίσθηση υπάρχει από «τη λειτουργία των αρχαιολόγων όπου πραγματικά εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του ορυχείου. Δεν ξέρω αν είναι μόνο αυτή η αιτία ή υπάρχουν και άλλες αιτίες, εμείς θα περιμένουμε, δεν θέλουμε να προτρέξουμε αλλά σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η λειτουργία των αρχαιολόγων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.