ΚΟΣΜΟΣ

Αποστάσεις από το Ιράν ζητά το Μπαχρέιν από το Κατάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν, διατηρώντας την πίεση στο Κατάρ, επανέλαβε σήμερα το αίτημα η Ντόχα να πάρει αποστάσεις από το Ιράν και να σταματήσει να υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Asharq al Awsat ο σεΐχης Χαλίντ μπιν Άχμεντ αλ Χαλίφα δήλωσε ότι οι όροι που θέτουν η χώρα του, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για την επίλυση της κρίσης είναι «απολύτως ξεκάθαροι».

«Το Κατάρ πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και πρέπει να υπαναχωρήσει από όλες τις προηγούμενες δεσμεύσεις του, πρέπει να σταματήσει την εκστρατεία των μέσων ενημέρωσής του και πρέπει να λάβει αποστάσεις από τον νούμερο ένα εχθρό, το Ιράν», τόνισε.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το συμφέρον του είναι μαζί μας, όχι με μια άλλη χώρα που συνωμοτεί εναντίον μας, θέλει να μας εξουσιάσει και να μας διχάσει. Πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις, σουνιτικές ή σιιτικές, και οι πολιτικές του πρέπει να είναι προς όφελος του λαού του», πρόσθεσε ο σεΐχης Χαλίντ μπιν Άχμεντ αλ Χαλίφα.

Σε άλλη του συνέντευξη στη σαουδαραβική εφημερίδα Makkah χθες Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν είχε επισημάνει ότι εκτιμά τη μεσολάβηση του Κουβέιτ για την επίλυση της κρίσης, αλλά προειδοποίησε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την προστασία της χώρας του από το Κατάρ.

Ωστόσο, ο σεΐχης Χάλιντ δήλωσε ότι αμφιβάλει ότι το Κατάρ θα αλλάξει στάση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.