ΕΛΛΑΔΑ

Mε το Βέλγιο (19:00) για το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ

Αποθέωση για τα κορίτσια της Εθνικής στο ξενοδοχείο, παρά τον χαμένο ημιτελικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάλεψε η Ελλάδα στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, αλλά λύγισε στο τέλος από τη Γαλλία με 55-77. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον «μικρό τελικό» με το Βέλγιο απόψε (19:00).  

Η επιστροφή μετά τον χαμένο τελικό με τη Γαλλία δεν είχε κατήφεια και απογοητευμένα πρόσωπα.

Οι Έλληνες φίλαθλοι επισκέφθηκαν την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών στο ξενοδοχείο και αποθέωσαν την αποστολή με συνθήματα, σκορπίζοντας συγκίνηση στις περισσότερες Ελληνίδες.

Ο Κώστας Κεραμιδάς, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων:

«Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το καταφέραμε για 35 λεπτά και μέχρι το 54-50 παλεύαμε το παιχνίδι. Δεν μπορέσαμε να βρούμε επιθετικές λύσεις. Προσπαθήσαμε να ποστάρουμε την Επουπα, που έδινε το ρυθμό στη γαλλική ομάδα για να της προκαλέσουμε κάποια φθορά. Δεν τα καταφέραμε να βρούμε λύσεις και στο τέλος έκανα συντήρηση δυνάμεων σε κάποιες παίκτριες για το επόμενο παιχνίδιμ όπου έχουμε ισχυρότατο κίνητρο. Είναι σημαντικό ότι μετά από αυτή την ήττα είμαστε όλοι στεναχωρημένοι, επειδή χάσαμε την πρόκριση στον τελικό και αυτό είναι σημαντικό δείγμα εξέλιξης. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διεκδικήσουμε το χάλκινο μετάλλιο το οποίο είναι πολύ σημαντικό».

Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις της Ελεάννας Χριστινάκη, η οποία τόνισε:
«Αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εμάς. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας από αυτό τον αγώνα. Η Γαλλία έπαιξε πολύ καλά και γενικά είναι πάντα στους τελικούς. Έχουμε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι και πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και εμείς οι μικρότερες να βοηθάμε τις μεγαλύτερες να παίρνουν ανάσες. Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα δεν βγήκαν και σίγουρα στεναχωρηθήκαμε. Αυτό, όμως, θα κρατήσει λίγο ακόμα και θα συγκεντρωθούμε για το Βέλγιο. Είναι ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου, η ομάδα μας έχει κάνει την υπέρβαση, της αξίζει ένα μετάλλιο και εμείς το θέλουμε πάρα πολύ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.