ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: "Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως θετικό παράδειγμα απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων"

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

«Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε στη Σύνοδο της Μάλτας για την Πολιτική Συνοχής, ως θετικό παράδειγμα απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον Real Fm.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο της Μάλτας ο κ. Χαρίτσης είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα για τις άλλες χώρες για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε πάρα πολύ την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Χρησιμοποιήθηκε ως ένα θετικό παράδειγμα για το πώς μπορούν αυτοί οι πόροι, με σωστή διαχείριση, με υψηλούς βαθμούς απορρόφησης να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την απορρόφηση κονδυλίων και πώς αυτή μεταφράζεται σε νούμερα για την  πραγματική οικονομία, ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε:

«Το 2015 καταφέραμε με μια προσπάθεια που έγινε ειδικά στο δεύτερο εξάμηνο, και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε σε δύσκολες συνθήκες, να αξιοποιήσουμε το σύνολο των πόρων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου που είχαμε στη διάθεσή μας. Το σύνολο των πόρων αξιοποιήθηκε πλήρως, δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από την ελληνική οικονομία. Σε απόλυτα νούμερα, αυτό μεταφράστηκε για το τελευταίο τετράμηνο του 2015, σε 5 δισ. ευρώ, τα οποία έπεσαν στην πραγματική οικονομία σε μια σειρά από αναπτυξιακά προγράμματα, υποδομών και κοινωνικής πολιτικής, τα οποία κράτησαν όρθια την ελληνική οικονομία σε δύσκολες συνθήκες. Αντιστοίχως και το 2016, με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου, η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε. Και το 2016 λοιπόν καταφέραμε, ενώ ο στόχος που είχαμε θέσει από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2016 από την αρχή της χρονιάς ήταν να προσπαθήσουμε να απορροφήσουμε το 7% των διαθέσιμων πόρων, να υπερβούμε αυτό τον στόχο κατά 50%».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.