ΕΛΛΑΔΑ

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Χωρίς κλιματιστικά στα νοσοκομεία - Θα υποφέρουν οι ασθενείς στον καύσωνα [εικόνες]

Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι σε πολλά νοσοκομεία ο κεντρικός κλιματισμός είναι χαλασμένος λόγω έλλειψης συντήρησης.

«Έπρεπε ο υδράργυρος να χτυπήσει 40 βαθμούς κελσίου για να γίνει προσπάθεια δήθεν επισκευής. Το χειμώνα γιατί δεν έγινε με δεδομένο ότι τα Νοσοκομεία Πολάκη είναι πλεονασματικά;», αναφέρει στην πρώτη ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζοντας ότι υπάρχουν νοσοκομεία τα οποία «όχι μόνο δεν διαθέτουν κεντρικό κλιματισμό δεν διαθέτουν ούτε καν ένα κλιματιστικό. Μόνο κάποιους ανεμιστήρες».

Στη δεύτερη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι δεν υπάρχει κλιματισμός ακόμα και σε θαλάμους νοσηλείας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων «είτε γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί καθόλου μηχανήματα, είτε γιατί είναι χαλασμένα και δεν έγινε έγκαιρα συντήρηση λόγω έλλειψης κονδυλίων». «Αν είναι δυνατόν!!! Θάλαμοι νοσηλείας με καθηλωμένους Ασθενείς στα τέσσερα στο κρεβάτι τους με 43ο κελσίου και να μην έχουν κλιματισμό. Κόλαση! Συνθήκες χειρότερες των φυλακών», σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι ασθενείς των εν λόγω κλινικών θα υποφέρουν τις επόμενες ημέρες του καύσωνα».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ συνοδεύει τις ανακοινώσεις με φωτογραφικό υλικό από τα χαλασμένα κλιματιστικά και με αναλυτικό κατάλογο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στον κλιματισμό νοσοκομεία τόσο στην επαρχία όσο και στην Αθήνα.

klima2

klima3

klima4
Ενδεικτικά Νοσοκομεία με προβλήματα στον κλιματισμό:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Χαλασμένος ο κλιματισμός στην Παθολογική κλινική. Εκεί οργανώνουμε το καραβάνι την Τετάρτη 28/6/2017
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Στο κτίριο Ν4 υπολειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός. Δεν αποδίδει. Στο κτίριο αυτό στεγάζονται η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, το Αιμοδυναμικό, δύο Παθολογικές κλινικές και μία Πνευμονολογική κλινική.
ΠΓΝΙ ΩΑΝΝΙΝΩΝ: Υπάρχει κλιματισμός στις διοικητικές υπηρεσίες . Δεν υπάρχει στις κλινικές. Με ανεμιστήρες γίνεται η ψύξη και όχι σε όλες τις κλινικές..
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός. Βράζουν οι ασθενείς. Δεν υπάρχουν ούτε ανεμιστήρες.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεν υπάρχει κλιματιστική κάλυψη σε όλες τις κλινικές

klima5

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Υπάρχουν κλιματιστικά αλλά όχι σε όλους του θαλάμους. Λόγω έλλειψης χρηματοδότησης δεν υπάρχει συντήρηση των υπαρχόντων
ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Τα κλιματιστικά υπολειτουργούν. Είναι ασυντήρητα, χαλασμένα. Τρέχουν νερά και τα μαζεύει με πανιά ή σφουγγαρίστρες το προσωπικό.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Όλο το Νοσοκομείο δεν διαθέτει κλιματισμό. Χάλασε ο κεντρικός κλιματισμός. Περιμένουν ανταλλακτικά. Γιατί δεν συντηρήθηκε το χειμώνα; Κρίμα για τους ασθενείς. Ψάχνουν να βρουν ανεμιστήρες για τους θαλάμους.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Ο χώρος αναμονής των Ασθενών στα ΤΕΠ και στα εξωτερικά ιατρεία δεν έχει κλιματισμό. Βράζουν οι Ασθενείς.

klima6

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Δεν γίνεται συντήρηση στα ήδη υπάρχοντα κλιματιστικά του Νοσοκομείου μας εδώ και μια 5ετία περίπου, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται σχεδόν απαγορευτική η αντικατάσταση ενός πεπαλαιωμένου και μη αποδοτικού κλιματιστικού με καινούριο. Αιτία η μη ύπαρξη ικανοποιητικού ποσού στους ανάλογους κωδικούς για δαπάνες συντηρήσεων και τεχνικών βελτιώσεων (Απόφαση Σωματείου).
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ: Τα κλιματιστικά είναι ασυντήρητα. Εξαιτίας αυτού σε πολλούς θαλάμους νοσηλείας, χώρους επισκεπτηρίου και προσωπικού χαλασμένα. Βράζουν οι ασθενείς.
Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ: Σε πολλούς θαλάμους νοσηλείας τα κλιματιστικά είναι χαλασμένα. Δεν υπάρχει σεντς για συντήρηση. Μεγάλη η γκρίνια των ασθενών και συνοδών.
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Δεν διαθέτουν κλιματισμό πάνω από 30 θάλαμοι νοσηλείας λόγω βλάβης των κλιματιστικών και έλλειψη ψυκτικών να τα επισκευάσουν.
ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Πάνω από 30 θάλαμοι Νοσηλείας δεν διαθέτουν καθόλου κλιματισμό λόγω έλλειψης μηχανημάτων. Τώρα έγινε προσπάθεια παραγγελίας αλλά η τοποθέτηση θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Που να βρεθούν χρήματα σε ένα Νοσοκομεία με αναιμικό προϋπολογισμό.

klima7

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πολλά κλιματιστικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης συντήρησης. Σε χώρους Νοσηλείας εντός του Νοσοκομείου και τις εξωνοσοκομειακής δομές. Τώρα γίνεται προσπάθεια επισκευής.
ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ελλιπέστατος κλιματισμός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στους χώρους αναμονής Ασθενών και τα ιατρεία. Είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν αποδίδει λόγω κατασκευαστικών λαθών και υπερανάπτυξης του Νοσοκομείου Ασθενείς έκτακτα περιστατικά ταλαιπωρούνται περιμένοντας 8 ώρες στην αναμονή να εξεταστούν, υποφέροντας ταυτόχρονα και από τη ζέστη. Οι εργαζόμενοι το χαρακτηρίζουν υγειονομική βόμβα. Ζητάνε εάν δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα να μην εφημερεύσει το Νοσοκομείο την ερχόμενη Παρασκευή. Ακόμη και η ΜΕΘ δεν έχει επαρκή κλιματισμό. Τι άλλο θα δούμε!!! Επίσης κλιματισμό δεν διαθέτουν τα πλυντήρια και άλλοι χώροι εργασίας των υπαλλήλων.

klima8

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Χάλασε το ψυγείο του νεκροθαλάμου. Δεν υπάρχουν χρήματα να αλλάξει το μοτέρ!!! Τέτοια κατρακύλα!!! Ευτυχώς λειτουργεί το ένα. Όταν πεθαίνουν δύο Ασθενείς που έχει τύχει, συμβαίνουν τραγελαφικές καταστάσεις.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου για την κατάσταση του κλιματισμού σύμφωνα με την άποψη των υπευθύνων του Νοσοκομείου: Το κεντρικό σύστημα κλιματισμού δεν αποδίδει στο κτίριο επειδή η ισχύς δεν μπορεί να καλύψει την ανάπτυξη 140 κλινών και των Διοικητικών υπηρεσιών. Είναι άρτια συντηρημένο και δρομολογήθηκε η αγορά νέου συμπληρωματικού μηχανήματος για την οριστική λύση του θέματος. Ειδικά σε δύο κλινικές υπάρχει πρόβλημα όταν οι θερμοκρασίες αγγίζουν υψηλά επίπεδα 39ο – 40ο βαθμούς κελσίου.
ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.