ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος 0,07%

Σταθερά στις 780 μονάδες κινείται η Αθήνα, έχοντας όμως χαμηλότερους ρυθμούς και τζίρους. Οι ξένοι επενδυτές περιμένουν στωικά το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, αν και γνωρίζουν πως θα δοθεί μόνο η αξιολόγηση και η δόση, καθώς όλα τα υπόλοιπα θέματα είναι χαμένα πλέον με πρώτο αυτό της ποσοτικής χαλάρωσης. Και παρόλο που η τελευταία δεν είναι πανάκεια εφόσον γινόταν – μετά από αξιολόγηση βιωσιμότητας από την ΕΚΤ- θα άλλαζε την ψυχολογία σε ότι αφορά την Ελλάδα.

Οι αγορές θα γνώριζαν ότι μελλοντικά η Ελλάδα θα ελάμβανε μια ελάφρυνση του χρέους και οι επενδύσεις προς την χώρα θα αυξάνονταν σταδιακά. Συνεπώς, τα ξένα funds που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα περιμένουν μια φραστική αλλαγή απο τους δανειστές σ ότι αφορά το ελληνικό χρέος. Είναι η μοναδική περίπτωση όπου η χώρα θα μπορέσει αργότερα να συμμετάσχει – έστω και καθυστερημένα στην ποσοτική χαλάρωση που πολεμούν οι Γερμανοί για να προστατεύσουν τις τράπεζες τους. Την ίδια ώρα η πρόταση της Γαλλίας σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα αν και δεν έχει μεγάλες πιθανότητες εφαρμογής δείχνει ότι, υπάρχουν εναλλακτικές ακόμη και μετά την πλήρη αποτυχία της ελληνική κυβέρνησης ως προς τους στόχους της.
Άνοδος 0,07%
Πριν απο λίγο (ώρα 11:00) ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 779 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,07%.
Αμετάβλητη η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,328 ευρώ. Κέρδη 1,18% για την Eurobank στα 0,859 ευρώ. Άνοδος 0,96% για την Alpha bank στα 2,10 ευρώ. Κέρδη 1,48% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,206 ευρώ. Κέρδη 2,23% για την lamda – ύστερα απο τις θετικές εξελίξεις για το Ελληνικό. Άνοδος 0,85% για την ΓΕΚ- Τέρνα στα 3,57 ευρώ. Οριακή άνοδος 0,12% για τον Μυτιληναίο στα 8,01 ευρώ.

Ο τζίρος μετά απο μισή ώρα μόλις που έφθασε στα 3,7 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.