ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση από την Φώφη

Δεν θα πάνε μακριά…

«Δεν πρέπει και δεν θα πάνε μακριά». Αυτό προέβλεψε για τους κυβερνώντες η Φώφη Γεννηματά, εκτιμώντας πως «η καταδίκη του ελληνικού λαού έρχεται αμείλικτη».

Σε μία δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για το ‘αποκορύφωμα του εξευτελισμού του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης’ πριν από λίγες ημέρες.
«Στις αρχές του 2015 θα έσκιζαν το μνημόνιο. Κατέληξαν να υπογράψουν το τρίτο και επαχθέστερο. Τον Σεπτέμβριο του 2015 θα εφήρμοζαν το ‘παράλληλο’ πρόγραμμα. Αγνοείται η τύχη του, όπως και για τις άλλες ψεύτικες υποσχέσεις. Τον Μάιο του 2016 με την επώδυνη Α’ αξιολόγηση, και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, υποσχέθηκαν ότι είναι τα τελευταία μέτρα και έρχεται η ανάπτυξη. Δέχθηκαν νέα μέτρα λιτότητας μετά την διαπραγματευτική αποτυχία τους στην Β’ αξιολόγηση. Τον Ιανουάριο του 2017 διακήρυξαν με απόλυτο τρόπο, ότι δεν δέχονται προνομοθέτηση νέων μέτρων. Τον Μάιο του 2017 προνομοθέτησαν μέτρα ύψους 4,5 δις ευρώ και προχθές έφεραν νέα μέτρα», υποστήριξε περιγράφοντας την πορεία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα για να καταλήξει : «Πριν λίγες ημέρες και πριν την ψηφοφορία στην Βουλή ο κ. Τσίπρας ονειρευόταν τον εαυτό του με... γραβάτα και έταζε θετικές εξελίξεις για την αναδιάρθρωση και απομείωση του Δημόσιου χρέους. Κι όμως, στο Eurogroup της 22ας Μαΐου απεδείχθη για μια ακόμη φορά ότι είπε ψέματα στους βουλευτές του και το κυριότερο είπε ψέματα στον Ελληνικό λαό». Κατηγόρησε μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου ότι κάθε μέρα έχει και νέο αφήγημα, ενώ στο μεταξύ συνεχίζεται η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια και μεγαλώνει ο ‘βαρύς λογαριασμός’ για τους πολίτες. Όσο για την ‘προίκα’ των κυβερνώντων στις επόμενες γενιές, την περιέγραψε με τέσσερις λέξεις : «διαρκής λιτότητα και επιτροπεία».
Ειδικά για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, η Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε πως οι κυβερνώντες αγωνιούν να εξασφαλίσουν «μια διατύπωση» που θα βοηθήσει όχι την χώρα επί της ουσίας, αλλά την επικοινωνιακή διάσωση της Κυβέρνησης «από το νέο φιάσκο που έρχεται με την αποδοχή των προτάσεων του κ. Σόιμπλε». Για αυτό και επανέλαβε πως «όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο», κλείνοντας για άλλη μία φορά τη συζήτηση περί συνεννόησης και διαλόγου στο ‘και πέντε’ όπως είπε, καταλογίζοντας στους κυβερνώντες πως τώρα που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, ‘αναζητούν συνενόχους’ στην αποτυχία τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.