ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα του χρέους της»

Die Linke: Xρυσοπληρωμένος ερασιτεχνικός θίασος το Eurogroup με σκηνοθέτη τον Σόιμπλε

«To Eurogroup κατάντησε μια ομάδα χρυσοπληρωμένων ερασιτεχνών ηθοποιών με σκηνοθέτη τον κ. Σόιμπλε», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Φάμπιο Ντε Μάζι, οικονομικός εμπειρογνώμονας και ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), αναφερόμενος στη συμφωνία του Λουξεμβούργου για την Ελλάδα.
Bundesparteitag der Linken in Erfurt

Επέκρινε δε τη γερμανική κυβέρνηση διότι δεν θα κάνει ελαφρύνσεις του χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές ώστε να μην πρέπει «ο κ. Σόιμπλε να παίξει το ρόλο του συνδίκου της πτώχευσης των δικών του υποτιθέμενων πακέτων διάσωσης».

Ο αριστερός πολιτικός υπενθύμισε ότι το 90% των «δισεκατομμυρίων διάσωσης της Ελλάδας πάνε στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. Είναι παράλογο να δίνονται σε μια υπερχρεωμένη οικονομία νέα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών και ταυτόχρονα να φροντίζουν με τις επιβαλλόμενες περικοπές να μην εξοικονομούνται επαρκή έσοδα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Ντε Μάζι τόνισε ότι αντί όλων αυτών «η Ελλάδα χρειάζεται ένα κούρεμα του χρέους της» και «όλα τα διαθέσιμα μέσα για να γίνουν επενδύσεις».

«Θα πρέπει επίσης να επιτραπεί η αναχρηματοδότηση ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε ο ευρωβουλευτής της γερμανικής Αριστεράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. — ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.
  — ΜΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ Η
  ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ.
  — ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΨΕΓΟΥΜΕ ΤΟ DIE LINKE, ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ,
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΕΧΘΕΝΤΑ!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.