ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση

ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τον «Καλλικράτη» στο θέμα των απορριμάτων

Καθρέφτης του τρόπου με τον οποίον πολιτεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την πρώτη μέρα της θητείας της, αποτελεί το ζήτημα των συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση στο θέμα των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην καθαριότητα, καθώς και να δρομολογήσει άμεσα διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, εξασφαλίζοντας διαφάνεια και αξιοκρατία σε συνεργασία και μετά από διάλογο με τους δήμους, σύμφωνα με τις ξεχωριστές και συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Επίσης, καλεί στο μεταβατικό αυτό διάστημα τη κυβέρνηση και τους δήμους, να συνεργαστούν για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών, ώστε να αποφευχθεί μία μη αναστρέψιμη κατάσταση, καθώς και να αξιοποιήσουν οι δήμοι το θεσμικό πλαίσιο (που διαμορφώθηκε με το σχέδιο «Καλλικράτης») που δίνει εναλλακτικές δυνατότητες για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η κυβέρνηση, «δεν μπορεί να συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες, να εμπαίζει τους χιλιάδες ανέργους και να δυναμιτίζει τον μόνο τομέα, στον οποίο η χώρα προσδοκά άμεσα έσοδα, τον τουρισμό», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ. «Όλα τα αίτια που οδήγησαν στην ελληνική κρίση και τα μνημόνια (ιδίως την περίοδο 2007-2009) σήμερα αντί να εξαλειφθούν διευρύνονται», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.