ΕΛΛΑΔΑ

Από το Λιμενικό Σώμα

Δύο νέες παράνομες ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών με ξένη σημαία εντοπίστηκαν σε Ζέα και Μύκονο

ParanomiNavlosi

Δύο νέες παράνομες ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών με ξένη σημαία στη Ζέα και στη Μύκονο, εντόπισε το Λιμενικό Σώμα.

Συγκεκριμένα στη Ζέα το βράδυ της Πέμπτης 08/06, κατά τη διενέργεια ελέγχου από στελέχη της λιμενικής αρχής, διαπιστώθηκε, η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης του commercial yacht (εμπορικού γιοτ) "Bina", σημαίας Νήσου του Μαν, από την οποία προέκυπτε ότι ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης των επιβατών, βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς όμως το πλοίο να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Το σκάφος είχε εκναυλωθεί έναντι 196.000 ευρώ, από δέκα αλλοδαπούς υπηκόους, για το χρονικό διάστημα από 5 έως 17 Ιουνίου. Δύο από τους ναυλωτές επιβιβάστηκαν στην Κέρκυρα και οι υπόλοιποι οκτώ στην Κόρινθο.

Ο ναύλος προέβλεπε ενδιάμεσες προσεγγίσεις στα λιμάνια της Ζέας και της Ύδρας, με τελικό προορισμό αποβίβασης όλων των επιβατών, τη Μύκονο.

Το Ε΄Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επέβαλε τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του υπεύθυνου ναυτικού πράκτορα, ενώ υποβλήθηκε και μήνυση στον πλοίαρχο του εν λόγω σκάφους για παράβαση του άρθρου 414 του ποινικού κώδικα.

Επίσης στη Μύκονο ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε, χθες το μεσημέρι στη θαλαμηγό «Dulcinea» σημαίας Μάλτας, που είχε αγκυροβολήσει στον όρμο Ορνό Μυκόνου, διαπιστώθηκε η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης, ενώ το πλοίο δεν είχε την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Η θαλαμηγός είχε πλήρωμα τέσσερις αλλοδαπούς και είχε ναυλωθεί από οκτώ αλλοδαπούς, έναντι του χρηματικού ποσού των 14.103,08 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 4 έως 9 Ιουνίου.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ επίσης υποβλήθηκε μήνυση στον πλοίαρχο του εν λόγω σκάφους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.