ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: «Τρύπα» 20 δις στον προϋπολογισμό εξαιτίας του Brexit και των νέων προκλήσεων

ee

Ο συνδυασμός του Brexit και νέων προκλήσεων, όπως η ευρωπαϊκή άμυνα, θα δημιουργήσουν μια «τρύπα» έως 20 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως στον προϋπολογισμό της ΕΕ, προειδοποίησε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού.

«Μόνο η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου μας αφήνει ένα έλλειμμα εισπράξεων κατ' ελάχιστον 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως», υπενθύμισε ο Γκίντερ Έτινγκερ σε κείμενό του που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.
«Ταυτοχρόνως οφείλουμε να χρηματοδοτήσουμε νέα καθήκοντα όπως η άμυνα, η εσωτερική ασφάλεια», πρόσθεσε ο επίτροπος εκτιμώντας ότι «η συνολική τρύπα μπορεί συνεπώς να είναι μέχρι και δύο φορές μεγαλύτερη».

Αναμένεται ότι θα υπάρξει έτσι διαφορά μέχρι 20 δισεκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα στο νέο επίπεδο των εισπράξεων και αυτό των απαραίτητων ετήσιων δαπανών, σύμφωνα με τον Έτινγκερ, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα τις σκέψεις του για το μέλλον των οικονομικών της ΕΕ των 27.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει συνεπώς να κάνουν μια ξεκάθαρη επιλογή, σύμφωνα με τον επίτροπο, ανάμεσα στην αναζήτηση νέων πόρων και τη μείωση των φιλοδοξιών του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.