ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών: Αναμενόμενα τα προβλήματα στα ανασφάλιστα

Αναμενόμενα χαρακτηρίζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών τα προβλήματα που προέκυψαν στον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και καλεί την Πολιτεία, μετά την παράταση που δόθηκε, «να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον ηλεκτρονικό εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων στις 15 Ιουλίου 2017».

Η παράταση έως τις 14 Ιουλίου 2017 αφορά τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που βρέθηκαν ανασφάλιστοι, είτε για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους εφόσον είναι υπόχρεοι, είτε για να προχωρήσουν σε διορθώσεις στα στοιχεία τους εφόσον βρέθηκαν ανασφάλιστοι από παράλειψη ή λάθος, με παράλληλη αναστολή του παραβόλου έως τότε.

Η Ένωση υπενθυμίζει ότι η νομοθεσία για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων υπήρχε ήδη από το 2013 και χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία προχώρησε πριν από μερικές ημέρες στην εφαρμογή της.

Για τα προβλήματα που αναδείχθηκαν, επισημαίνει ότι έχουν προβλεφθεί διαδικασίες για τη διόρθωσή τους τόσο στις λίστες των κυκλοφορούντων οχημάτων που κατέχουν τα Υπουργεία όσο και στις λίστες των ασφαλισμένων οχημάτων που διατηρούν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις. «Από πλευράς ασφαλιστικών εταιριών, τονίζεται, οι διαδικασίες αυτές προχωρούν κανονικά και πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα στοιχεία».

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως το να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς εάν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα θα αφήσει ακάλυπτο το συνάνθρωπό του - θύμα του. Επιπλέον ο ανασφάλιστος οδηγός υποβάλλει και τον ίδιο του τον εαυτό σε κίνδυνο, καθώς ακόμα και λίγα λεπτά που θα κυκλοφορήσει μπορεί να επηρεάσουν όλη του ζωή», καταλήγει η ΕΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.