ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Πάτρα την Κυριακή η Φώφη

Επίθεση στην κυβέρνηση και στο βάθος … «Σχέδιο Ελλάδα»

genimata

Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου μπαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, με την Φώφη Γεννηματά όμως να ανεβάζει παράλληλα τους τόνους κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στις βασικές αρχές του «Σχεδίου Ελλάδα» που θα κληθεί να εγκρίνει το Σώμα του Συνεδρίου στα τέλη του μήνα, αναμένεται να καταλήξουν σήμερα οι μετέχοντες στην αντίστοιχη επιτροπή που συνεδριάζει σήμερα το πρωί υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ τους βασικούς άξονες του όλου προγράμματος αναμένεται να παρουσιάσει μεθαύριο Κυριακή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στην Πάτρα όπου θα βρεθεί στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα.
Εντωμεταξύ, σε νέα επίθεσή της κατά της κυβέρνησης, χθες, η Φώφη Γεννηματά την κατηγόρησε ότι αναζητά συνενόχους σε μία αδιέξοδη πολιτική. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο», είπε, χαρακτηρίζοντας ‘παραμύθια’ τα περί συνεννόησης και διαλόγου στο ‘και πέντε’. «Τώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο, μην αναζητούν συνενόχους στην αποτυχία τους», είπε για τους κυβερνώντες από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης επί της πρότασης νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα. Διαπιστώνοντας όμως ότι αντίστοιχα προβλήματα θα αντιμετωπίσει και μία άλλη αυριανή κυβέρνηση αν δεν εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία του λαού και δεν έχει ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «μόνο μία τέτοια κυβέρνηση που θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας και θα προχωρήσει στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις μπορεί να διαπραγματευθεί αξιόπιστα με τους εταίρους μας και να φέρει αποτελέσματα στο χρέος και στα πρωτογενή πλεονάσματα». Για αυτό και ζήτησε εκ νέου αλλαγή των συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκειμένου αυτή να προωθήσει την Εθνική Συνεννόηση.
Αναφερόμενη, δε, σε μία σειρά από μέτρα που επιβαρύνουν χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, οικονομικά ασθενέστερους κ.ο.κ., η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προέβλεψε για την κυβέρνηση ότι δεν θα γλυτώσει το ‘πικρό ποτήρι’ της καταδίκης του ελληνικού λαού. «Είναι ώρα για μία ριζική αλλαγή πολιτικής που θα δώσει και πάλι ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα της επαγγέλλεται μία πολιτική που στηρίζεται στην παραγωγή νέου πλούτου και τη δίκαιη διανομή του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.