ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Αντι-συγκέντρωση αντιεξουσιαστών για τους αστυνομικούς

Κάλεσμα στους αντιεξουσιαστικούς χώρους για συγκέντρωση στην Πλατεία Εξαρχείων, μία ώρα πριν τη συγκέντρωση των αστυνομικών την ίδια μέρα και στο ίδιο σημείο, απηύθυναν για την Πέμπτη (29/6) αντιεξουσιαστικές οργανώσεις.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

Συμμετέχουμε και καλούμε στην συγκέντρωση – μικροφωνική Αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων Πέμπτη 29 Ιουνίου 5μμ, στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές του ελληνικού κράτους ένωσαν τις δυνάμεις τους ξεκινώντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Μαΐου. Στο κείμενο έναρξης της κινητοποίησής τους χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Εμείς οι κρατούμενοι που βρισκόμαστε αποφασίζουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ξεπερνώντας τους τεχνητούς διαχωρισμούς που θέλουν να μας επιβάλλουν με βάση την εθνικότητα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που έχουμε ή δεν έχουμε για να διεκδικήσουμε μια σειρά αιτημάτων που μας αφορούν όλους και που αποτελούν μέτωπα πάλης που έρχονται σε ρήξη με την αυστηροποίηση της σωφρονιστικής πολιτικής.»

Τα αιτήματα των κρατουμένων αφορούν το νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει το πότε και πώς θα βρίσκουν το δρόμο προς την ελευθερία τους και έχουν ως εξής:

1. Μονιμοποίηση των διατάξεων του νόμου 4322/2015, που αφορούν στις υπο όρους αποφυλακίσεις, χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.

2. Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στο θεσμό τον αδειών.

3. Κατάργηση του νόμου-έκτρωμα, που αφορά στην αθροιστική έκτιση της ποινής για συγκεκριμένα αδικήματα εντός των "σωφρονιστικών" καταστημάτων, κατά τη διάρκεια της άδειας ή μετά την παραβίασή της.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.