ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να υπάρξει καλύτερη ανάπτυξη

Φελντ: Λύση τον Ιούνιο για να αποκατασταθεί μέρος της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Feld

Την άποψη ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία προκειμένου να αποκατασταθεί μέρος της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και να υπάρξει καλύτερη ανάπτυξη, εξέφρασε ο Λαρς Φελντ, διευθυντής του Walter Eucken Institute στο πρακτορείο IBNA στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist που έγινε στη Φρανκφούρτη.

Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι μια περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της ελάφρυνσης χρέους θα αυξήσει την αβεβαιότητα και θα πλήξει την ελληνική οικονομία, ο Φελντ δήλωσε ότι αυτό έχει ήδη συμβεί σε κάποιο βαθμό, σημειώνοντας: «Έχει γίνει ήδη ζημιά και νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει μια λύση τον Ιούνιο με κάποιο τρόπο προκειμένου να αποκατασταθεί μέρος της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και να επιτευχθεί ανάπτυξη. Είναι πολύ σημαντικό».
Σύμφωνα με το Φελντ, τρία είναι τα σενάρια για τις συζητήσεις αναφορικά με την ελάφρυνση χρέους μεταξύ, από τη μια πλευρά, της Γερμανίας και της Ολλανδίας και από την άλλη του ΔΝΤ. «Μία πιθανότητα είναι οι δύο χώρες να υποχωρήσουν στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο», εξηγεί ο Φελντ, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι πολύ πιθανό. Η δεύτερη επιλογή, σύμφωνα με τον Φελντ, δεν αποτελεί μια ξεκάθαρη λύση, ωστόσο παραμένει με κάποιο τρόπο στο γράμμα της συμφωνίας, προβλέποντας ότι το ΔΝΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα μόνο με τον τρόπο που έκανε ως τώρα και δεν δίνει δικά του δάνεια μέχρι το 2018. «Νομίζω ότι αυτή είναι η λύση που είναι αρκετά πιθανή. Δεν είναι μια καθαρή λύση, αλλά είναι ένας σαφής πολιτικός συμβιβασμός για όλους όσοι εμπλέκονται», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.