ΕΛΛΑΔΑ

2 φορές σε 24 ώρες

Φθιώτιδα: Έκαψαν το σπίτι του 75χρονου δολοφόνου που αποφυλακίστηκε

Δύο φορές μέσα σε ένα 24ωρο έβαλαν φωτιά στο σπίτι 75χρονου δολοφόνου άγνωστοι στην Φθιώτιδα, καταστρέφοντάς το σχεδόν ολοσχερώς.

Ο «Μητσάρας ο ψαράς», όπως τον φώναζαν στην ανατολική Φθιώτιδα, ο οποίος τον Αύγουστο του 2010 συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο σκορπώντας το θάνατο στον παραλιακό οικισμό «Καυκί», που βρίσκεται ανάμεσα στις Ράχες και το Αχλάδι.

Μια ήσυχη Αυγουστιάτικη βραδιά του 2010 σε κατάσταση αμόκ ο 68χρονος τότε ψαράς άρπαξε την καραμπίνα και σκόρπισε το θάνατο, με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς και τρεις σοβαρά τραυματίες.

Ο 75χρονος σήμερα «μακελάρης της Φθιώτιδας» παρά το ότι είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια, κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2016 με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας, ενώ η γυναίκα του παραμένει στη φυλακή, καθώς είχε κατηγορηθεί για συνέργεια και καταδικάστηκε σε 32 χρόνια κάθειρξη.

Στο σπίτι στον οικισμό «Καυκί» όπου έγινε το φονικό δεν μένει κανένας όλα αυτά τα χρόνια.

Ο αποφυλακισθείς δολοφόνος δεν επιτρέπεται να πλησιάσει, αφου το σπίτι του είναι ακριβώς δίπλα με αυτό των θυμάτων, που ήταν και συγγενείς. Ο 75χρονος διαμένει στο χωριό Λευκάδα της δυτικής Φθιώτιδας, απ΄ όπου κατάγεται.

Στις 2:30' τα ξημερώματα της Πέμπτης στο εγκαταλειμμένο σπίτι εκδηλώθηκε φωτιά. Πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Στυλίδας έσπευσαν στον οικισμό και την έσβησαν, πριν αυτή προλάβει να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο σπίτι.

Σε λιγότερο από 24 ώρες, λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης, το σπίτι τυλίχθηκε και πάλι στις φλόγες και πυκνοί καπνοί "έπνιξαν" την ευρύτερη περιοχή. Οι πυροσβέστες από την Στυλίδα έτρεξαν και πάλι, ωστόσο αυτή τη φορά το σπίτι στο εσωτερικό του κάηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Το χρονικό του φονικού

Ήταν 2.10΄μετά τα μεσάνυχτα της 7ης Αυγούστου 2010, όταν ο "Μητσάρας ο ψαράς", έτσι τον αποκαλούσαν, είχε πάρει το παραγάδι και το πήγαινε στη βάρκα του.Φτάνοντας στην παραλία συναντά μια παρέα 10 περίπου ατόμων. Γείτονες, κουμπάροι και συγγενείς του, οι οποίοι μετά από το γλέντι που έκαναν για τη γιορτή της Σωτηρίας, κατέβηκαν δίπλα στην παραλία για λίγη δροσιά.

Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που θα ακολουθούσε. Κάποιος πέταξε μια κουβέντα. Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει το μακελειό, που τελείωσε στις 8.15΄το πρωί.

Ο 68χρονος, που κρατούσε μαχαίρι ,επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν 52χρονο από τη παρέα. Μέχρι να συνέλθουν οι υπόλοιποι, ο δράστης επιστρέφει στο σπίτι του, που απέχει μόλις 70 μέτρα, παίρνει την καραμπίνα και επιστρέφει.

Πυροβολεί τον 52χρονο, που είχε μαχαιρώσει, και μετά στρέφει το φονικό όπλο στο άτυχο ζευγάρι .

Ο Κωνσταντίνος, πρώτος ξάδελφος του δράστη, και η γυναίκα του Σωτηρία που γιόρταζε, γείτονες, κουμπάροι και φίλοι του δράστη πέφτουν επί τόπου νεκροί. Ο άνδρας 59 ετών και η σύζυγός του 49 ετών, από τη Λαμία.

Στη συνέχεια πυροβολεί και τραυματίζει στο πρόσωπο μια 25χρονη μητέρα ενός μικρού παιδιού, που είχε πάθει σοκ και δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Οι πυροβολισμοί και οι φωνές έχουν σηκώσει από τα κρεβάτια τους τους λιγοστούς κατοίκους του οικισμού Καυκί, που βρίσκεται στην παραλία, μεταξύ Ράχεων και Αχλαδίου.

Ο δράστης, μετά το φονικό, κατευθύνεται σε διπλανό σπίτι, σε κατάσταση αμόκ, με πρόθεση να σκοτώσει και πάλι. Οι γείτονες καταλαβαίνουν τι έχει γίνει και κλειδαμπαρώνονται στη σοφίτα. Ο δράστης με μανία προσπαθεί να σπάσει την πόρτα και το παράθυρο, ευτυχώς όμως δεν τα καταφέρνει.

Στη συνέχεια ο δράστης πηγαίνει στο σπίτι του και ταμπουρώνεται.

Εν τω μεταξύ ο 52χρονος που μαχαίρωσε και πυροβόλησε, τραυματισμένος έχει καταφέρει να φτάσει σε άλλο σπίτι, όπου του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και φτάνει η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που έχουν ειδοποιηθεί.

Ο δράστης πυροβολεί εναντίον τους και δεν αφήνει την αστυνομία και το ΕΚΑΒ να πλησιάσουν τραυματίες και νεκρούς, γιατί έπρεπε να περάσουν από το στενό, που ήταν το σπίτι του, πριν φτάσουν στην παραλία.

Στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός και φτάνουν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μια ομάδα των ΕΚΑΜ από τη Λαμία.

Ο δράστης όχι μόνο δεν παραδίνεται, αλλά με κάθε ευκαιρία πυροβολεί εναντίον τους.

Μέσα στο σπίτι βρίσκεται η γυναίκα του και το μόλις 3 μηνών εγγονάκι του. Ύστερα από διαπραγματεύσεις και παρακλήσεις, επιτρέπει στο γαμπρό του να μπει στο σπίτι και να πάρει το μωρό και τη πεθερά του, για να τους φυγαδεύσει.

Εν τω μεταξύ το ΕΚΑΒ έχει φτάσει στην παραλία από άλλο δρόμο και έχει παραλάβει, μετά από πολύ ώρα βέβαια, τραυματίες και νεκρούς.

Έχει ξημερώσει και το σπίτι του δράστη είναι περικυκλωμένο από αστυνομικούς, ενώ έχει αποκλειστεί κάθε πρόσβαση προς τον οικισμό, και από το Αχλάδι και από τις Ράχες.

Στις αστυνομικές δυνάμεις έχουν προστεθεί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που έφτασαν επειγόντως από την Αθήνα.

Οι ώρες περνούν ο δράστης δεν παραδίνεται και πυροβολεί όποιον επιχειρεί να πλησιάσει, ακόμη και φίλους του, που προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί.

Όλοι οι γείτονες έντρομοι είναι κλεισμένοι και κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους.

Στις 8.10 το πρωί ο δράστης βγαίνει από το πίσω μέρος του σπιτιού και κατευθύνεται προς την Παραλία. Οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, τον καλούν να παραδοθεί και αυτός απαντά με πυροβολισμούς. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ μη θέλοντας να αφήσουν το δράστη να πλησιάσει οπλισμένος άλλους κατοίκους του οικισμού, τον πυροβολούν και τον τραυματίζουν.

Στις 8.50΄το ασθενοφόρο μεταφέρει τον 68χρονο «μακελάρη» στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά τελικά επιβιώνει.
Πηγή: lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.