ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ

Γ.Σταθάκης: Σε 20-25 μέρες η Έκθεση Αποτίμησης για το Αμύνταιο

amintaiodei

Στις επόμενες 20 με 25 ημέρες θα υποβληθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Έκθεση Αποτίμησης για την κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου, από τους Επιθεωρητές Μεταλλείων που έστειλε επί τόπου το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Η επιτροπή του υπουργείου θα λειτουργήσει παράλληλα με την αντίστοιχη που συνέστησε χθες η ΔΕΗ ενώ επιπλέον, όπως είπε ο υπουργός, μέσα στην εβδομάδα θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που θα υποβάλει πόρισμα για το ίδιο θέμα.

Ο υπουργός επανέλαβε, σε σχέση με την αποεπένδυση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ότι το θέμα είναι ακόμη ανοιχτό, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για κάποιο ορυχείο ή μονάδες και ότι βάσει της συμφωνίας η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουλίου.

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε εξάλλου ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά» στην επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup, ενώ αναφερόμενος στη γαλλική πρωτοβουλία είπε ότι προσπαθεί να επιλύσει την αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, των Ευρωπαίων και της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.