ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο

Για τα προβλήματα του ΕΣΥ ενημερώθηκε ο ΠτΔ από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος

Tη μελανή εικόνα του συστήματος δημόσιας υγείας, σε ότι αφορά τον νοσηλευτικό κλάδο, παρουσίασαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

«Καταρχάς επισημάνθηκε από μέρους μας το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό του ΑΕΠ που διατίθεται για την υγεία και η ανάγκη άμεσης ανασυγκρότησης του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες που δοκιμάζονται επί σειρά ετών από την οικονομική κρίση» αναφέρει η ΕΝΕ σε ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν οι προτάσεις που ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ΕΝΕ αποστέλλει στα συναρμόδια υπουργεία για τη γενναία ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμους νοσηλευτές και την άμεση ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Παρουσιάστηκαν επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου, όπως η ανάγκη για ενιαία τριτοβάθμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, η περιγραφή των κλινικών αρμοδιοτήτων των νοσηλευτών, η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού νοσηλευτικού έργου και η εφαρμογή των διεθνών αναλογιών στελέχωσης, τόσο ανάμεσα σε γιατρούς και νοσηλευτές, όσο ανάμεσα σε νοσηλευτές και πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.