ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Γόπες κοκκινιστές στο τηγάνι

 

Υλικά

  • 1 κιλό γόπες
  • 1 ψιλοκομμένο μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 μεγάλες ή 3 μέτριες ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα
  • 1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλύνε, αλάτισε και άφησε τις γόπες να στραγγίσουν για περίπου 15 λεπτά στο σουρωτήρι, ώσπου να απορροφήσουν το αλάτι τους.
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίξε την τομάτα, την πιπεριά, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε το τηγάνι και άφησε τη σάλτσα που θα κοκκινίσει τις γόπες, να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
  • Βάλε τώρα και τις γόπες στο τηγάνι, σκέπασέ τες με τη σάλτσα και άφησέ τες να ψηθούν για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένες.
  • Τελευταία πράξη: πασπάλισε τις κοκκινιστές γόπες στο τηγάνι με τον μαϊντανό και σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: cookoo.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.