AUTO - MOTO

Διάκριση

Η BMW i απέσπασε το Βραβείο του Κινητήρα της Χρονιάς

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το σύστημα κίνησης του BMW i8 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 49,0 g/km*) θριάμβευσε στην κατηγορία του – κατηγορία κυβισμού 1.400 – 1.800 κ.εκ.– στο θεσμό βραβείων ‘International Engine of the Year’. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει εκ νέου τις δυνατότητες επιδόσεων του τεχνολογικού πακέτου Efficient Dynamics, που από το 2007 έχει καταφέρει να αυξάνει σταθερά την οδηγική απόλαυση, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.

Το plug-in hybrid υβριδικό σύστημα του BMW i8 συνδυάζει τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου και την οικονομική κατανάλωση ενός πολύ μικρότερου μοντέλου. Ο τρικύλινδρος κινητήρας καύσης του BMW i8 αποδίδει 170kW/231hp και κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας 96kW/131hp αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου που φορτίζεται από μία συμβατική οικιακή πρίζα και μεταφέρει την ισχύ του στον εμπρός άξονα. Το αποκλειστικό plug-in υβριδικό σύστημα, που δημιούργησε το BMW Group, πετυχαίνει αυτονομία 37 km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών και τελική ταχύτητα 120 km/h μόνο με ηλεκτροκίνηση, σε συνδυασμό με αξιόπιστο AWD (All-Wheel Drive) κράτημα με κύρια χαρακτηριστικά την ισχυρή επιτάχυνση και τη δυναμική κατανομή ισχύος στις γρήγορες στροφές.

Η ισχυρότερη από τις δύο πηγές ισχύος κινεί τους πίσω τροχούς και αξιοποιεί την ηλεκτρική υποστήριξη από το υβριδικό σύστημα με σκοπό τη γνήσια οδηγική απόλαυση BMW, σε συνδυασμό με την κορυφαία απόδοση. Η επιτάχυνση 0 – 100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,4 δευτ., εν τούτοις η κατανάλωση μικτού κύκλου – όπως υπολογίζεται στον κύκλο δοκιμών Ε.Ε. για τα plug-in υβριδικά οχήματα – είναι 2,1 lit / 100 km συν 11,9 kWh ηλεκτρισμού. Αυτό ισοδυναμεί με εκπομπές CO2 μόλις 49 g/km.

Ο θεσμός βραβείων ‘Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς’ ξεκίνησε το 1999 και από τότε κινητήρες των μοντέλων BMW έχουν αποσπάσει συνολικά 68 νίκες κατηγορίας και γενικές νίκες.

Κάθε χρόνο μία ομάδα ειδικών, φέτος από 58 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 31 χώρες, επιλέγει τους καλύτερους εκπροσώπους σε πολυάριθμες κατηγορίες. Η απονομή των βραβείων έγινε την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο της έκθεσης Engine Expo στη Στουτγάρδη.

* Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 υπολογίστηκαν βάσει του Ευρωπαϊκού κύκλου δοκιμών.

Πηγή: https://www.autoliveris.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.