ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χθες το βράδυ στο Public στο Σύνταγμα

Η οικονομική ελίτ οφείλει να δίνει πίσω στην κοινωνία

Mitsotakis

«Όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη, έννοιες, όπως η εταιρική κοινωνική ευθύνη», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μη πολιτική συζήτηση, με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, χθες το βράδυ στο Public, στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής ελίτ αλλά και της επιστημονικής κοινότητας, οφείλει να δίνει πίσω στην κοινωνία, ενώ αναφέρθηκε σε μία σειρά από θέματα.

Για τη νεολαία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πάντα λέει στα παιδιά να κάνουν αυτό που αγαπούν.

«Ο καθένας είναι καλός σε ορισμένα πράγματα και λιγότερο καλός σε άλλα. Δεν είναι εύκολο να το βρεις. Θα είσαι ευτυχισμένος όταν είσαι ευχαριστημένος στη δουλειά σου και στην προσωπική σου ζωή. Να ξεφεύγεις από τα καλούπια. Θαυμάζω όσους κατάφεραν και ξέφυγαν από στενά καλούπια και έκαναν αυτό που ήθελαν σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

Είναι το χαρακτηριστικό ανθρώπων με προσωπικότητα. Εξάλλου, η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα. Το μέτρο επιτυχίας των ανθρώπων είναι να σηκώνονται ξανά όταν πέφτουν. Μην χάνετε ποτέ την ελπίδα σας. Διαβάζω ιστορία. Πολλές ιστορικές αναφορές είναι εξαιρετικά επίκαιρες, παρότι η ιστορία δεν πιστεύω ότι επαναλαμβάνεται. Η γενιά του πατέρα μου είχε να αντιμετωπίσει πόλεμο, είχε να αντιμετωπίσει καταστροφή, αλλά κατάφερε να ξαναχτίσει την Ελλάδα.

Οι δυσκολίες που περνάμε τώρα μπορούν να ξεπεραστούν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε αναζωογονητικό για τους πολιτικούς να μιλούν για πράγματα εκτός πολιτικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.