ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασφάλιστα οχήματα και συμβασιούχοι, οι πονοκέφαλοι του Μαξίμου

Η καθημερινότητα μονοπώλησε το υπουργικό συμβούλιο

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να ήταν στραμμένα στην εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για τον «καθαρό διάδρομο» που δημιουργεί η συμφωνία του Eurogroup και για τις παροτρύνσεις προς τους υπουργούς να «τρέξουν», ωστόσο η επί της ουσίας συζήτηση που διεξήχθη στο υπουργικό συμβούλιο όταν έκλεισαν πόρτες και κάμερες αφορούσαν τους πονοκεφάλους της κυβέρνησης αναφορικά με την καθημερινότητα.

Κυβερνητικές πηγές παραδέχονταν πως ο πρωθυπουργός, αλλά και οι υπουργοί που έλαβαν το λόγο, επικεντρώθηκαν περισσότερο στα μέτωπα της καθημερινότητας -που είναι πολλά και ανοιχτά- και λιγότερο στην διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, στο περιεχόμενο της συμφωνίας της 15ης Ιουνίου και στο σενάριο εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο.

Ασφάλιστα και ανασφάλιστα 

Ούτως ή άλλως, το υπουργικό συμβούλιο συνεκλήθη στην... σκιά του αλαλούμ που επικρατεί στις Εφορίες για τα ανασφάλιστα οχήματα και το πρόστιμο των 250 ευρώ, που έχει επιβληθεί ακόμη και σε πολλούς που έχουν μεταβιβάσει προ πολλού τα οχήματά τους ή σε οχήματα που παραμένουν ακίνητα. Κυβερνητικές πηγές, λοιπόν, υπογράμμιζαν ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να δοθεί παράταση για τα ασφάλιστρα των οχημάτων ως τις 14 Ιουλίου, ώστε να προλάβουν όσοι τα έχουν αφήσει ανασφάλιστα να γλιτώσουν το πρόστιμο, εφόσον συμμορφωθούν.

Οι ίδιες πηγές αποκάλυπταν πως όσα πρόστιμα έχουν κατά λάθος καταλογιστεί σε φορολογουμένους και έχουν ήδη πληρωθεί θα επιστραφούν -όχι, όμως, τοις μετρητοίς, αλλά με την μορφή του... συμψηφισμού οφειλών. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ζήτησε από τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη να ακυρωθούν όσα πρόστιμα έχουν λαθεμένα καταλογιστεί και δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

 Γόρδιος δεσμός 

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος προβληματισμός στο υπουργικό συμβούλιο αφορούσε στους συμβασιούχους, καθώς όπως τονίζει στο matrix24.gr κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις». Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, έκαναν λόγο για «ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα λόγω των περίπλοκων νομικών διαδικασιών», εξηγώντας ότι «η πανσπερμία σχέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια δυσκολεύουν τη λύση του προβλήματος, καθώς οι περίπου 60.000 εργαζόμενοι δεν απασχολούνται στο δημόσιο τομέα με τις ίδιες μορφές εργασίας (π.χ. συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, προγράμματα ανέργων, συμβάσεις έργου κ.λπ.)». Πάντως, ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησαν τους συναρμόδιους υπουργούς να αναζητήσουν την «βέλτιστη δυνατή λύση», μεσούσης της κινητοποίησης της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.