ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές εξελίξεις βλέπει από το φθινόπωρο και μετά η Φώφη

Η λύση περνάει μέσα από εκλογές

Fofi

«Η λύση για την χώρα περνάει μέσα από εκλογές». Η ρήση ανήκει στην Φώφη Γεννηματά που λίγο πριν από το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επιμένει στην ανάγκη της αυτόνομης πορείας για το κόμμα της, λέγοντας ‘όχι’ σε τυχόν συνεργασίες τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μάλιστα, εκτιμά ότι από το φθινόπωρο και μετά μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μία κυβέρνηση που είναι απομονωμένη και πολιτικά αλλά κυρίως κοινωνικά. Επομένως, η παραμονή της στην εξουσία είναι μια πολύ δύσκολη ισορροπία και ανά πάσα στιγμή από δω και πέρα μπορεί να έχουμε πολιτικές εξελίξεις», είπε μιλώντας στο Star χθες, χαρακτηρίζοντας ‘φανερό’ πλέον το ότι η λύση στη χώρα περνάει μέσα από τις εκλογές.
Η ίδια επέμεινε πολύ στην ανάγκη σχηματισμού μίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, ήδη από πέρσι, όταν κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί, προκειμένου το νέο κυβερνητικό σχήμα να έκλεινε διαφορετικά την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς όλες αυτές τις επώδυνες ρυθμίσεις. «Δε με άκουσε κανείς», είπε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι δεν θέλουν τη συνεννόηση, γιατί «νομίζουν ότι μέσα από αυτή την καρικατούρα του δικομματισμού, μπορούν να κρατήσουν δυνάμεις».
Σε κάθε περίπτωση, η Φώφη Γεννηματά, επιμένει ότι το κόμμα της είναι ένας παράγοντας σταθερότητας. Ευελπιστεί μάλιστα, το «Σχέδιο Ελλάδα», που επεξεργάζονται στην Χαριλάου Τρικούπη και το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει το Σώμα του Συνεδρίου την Κυριακή, να αποτελέσει τη βάση για μια ευρύτατη προγραμματική συμφωνία. Εξηγώντας εξάλλου την πεποίθησή της ότι οι αδύναμες κυβερνήσεις όπως το μοντέλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ένα ισχυρότερο κόμμα και ένα ‘συμπλήρωμα’ από δίπλα, δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα της χώρας, επιχειρεί να είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη που θα βάλει το πλαίσιο για την ευρύτατη δυνατή συνεννόηση πολιτικών δυνάμεων, κοινοβουλευτικής και λαϊκής στήριξης. «Χρειάζεται κοινωνική συναίνεση για να προχωρήσουμε από δω και πέρα και διεκδικούμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Να μειωθούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχυθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τη συνεννόηση», λέει, εξηγώντας ότι δεν μπορεί κανείς να σχεδιάζει επί χάρτου σήμερα, τι θα γίνει μετά από τις εκλογές. «Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού και κανείς δε μπορεί να προσβάλει τον ελληνικό λαό λέγοντας προκαταβολικά πριν ακούσει τη φωνή του, τί θα πράξει την επόμενη μέρα», είπε στο Star, καλώντας τα δύο πρώτα κόμματα, όποια και αν είναι αυτά, να δώσουν τη λύση του σχηματισμού κυβέρνησης και όχι μόνο μετά τις εκλογές. Και αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι δεύτερο κόμμα, όπως είπε, σε κάθε περίπτωση θα είναι εκεί, με το πρόγραμμά της ως βάση για ευρύτατη προγραμματική συμφωνία και θα είναι εκεί με το πρόγραμμα πάνω στο τραπέζι. «Γιατί η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο και γιατί δε θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος. Δε θέλουμε νέες αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα και θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο για τον τόπο. Εμείς θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης. Και θα είμαστε μέρος της λύσης», είπε, κάνοντας λόγο για ευθύνη του χώρου απέναντι στον τόπο…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 11:22 29/06/2017

    Πάλι η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ Παπανδρεική Διαύγεια . . . Αναθεματισμένε Γαπ. . . Σε κάθε άρθρο για λαμογιά η αναφορά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ως οδό πληροφόρησης του δημοσιογράφου είναι σχεδόν καθολική , ΑΛΛΑ. . . ΟΡΦΑΝΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ? ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ? . . . Μόνο & Μόνο για την νομοθέτηση το 2010 , του Κορυφαίου ΑντιΔιαφθορικού Θεσμού της «Διαύγειας» , τα διακομματικά λαμόγια – τρωκτικά του Ελληνικού Δημοσίου των ΟΤΑ των ΔΕΚΟ και των κρατικοδίαιτων ιδιωτών που έστηναν τις δουλειές . . .ήταν ΑΡΚΕΤΟ για να σε μισήσουν θανάσιμα Γ.Α. Παπανδρέου . . .έκανες τις ερμητικά κλειστές πόρτες και τους τσιμεντένιους τοίχους των γραφείων τους ΚΡΥΣΤΆΛΛΙΝΑ ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ για τον ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ , από τον υπολογιστή του σπιτιού του , ενώ ΠΡΙΝ ήταν για αυτόν ΑΒΑΤΟ και η διακομματική ΟΜΕΡΤΑ έτρεφε ως θερμοκήπιο την διαφθορά . Συμπληρωματικά Θεσμοθέτησες και την Οικονομική Εισαγγελική Αρχή , αλλά η Ραφηνομπουκωμένη με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αναδρομικά από το 2007 Θέμιδα , ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και οι παραγραφές Ζουν και Βασιλεύουν και το Λαμόγια Προστατεύουν . . . Οι δε Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί & Προμήθειες (ΕΟΠΥΥ κλπ) ολοκλήρωσαν ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ-ΔΙΑΦΘΟΡΟΠΟΙΗΣΗ του Ελληνικού Δημόσιου Βίου . Με θάρρος ΟΝΟΜΑΤΗΣΕΣ-ΞΕΦΩΝΗΣΕΣ το ΤΕΡΑΣ που ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ τον Ελληνικό Δημόσιο & Ιδιωτικό Βίο . . .την Θεσμοποιημένη σχεδόν , διαχρονική Διαφθορά . . .σε κατηγόρησαν πως ΕΣΠΑΣΕΣ την Εθνική μας Ομερτά όταν μίλησες για ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στο Ελληνικό Κράτος . . . Το ότι ΟΛΟΙ οι Νταβαδοταισμένοι Δημοσιογράφοι-Τσιράκια σε μισούν-συκοφαντούν με την ελάχιστη ευκαιρία, σε κάθε πάνελ και ο ΠασοκοΔημόσιος Συνδικαληστρικός Εσμός μετακόμισε μονοκούκι στο Σύριζα , είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ πως πολιτικά ΕΠΡΑΞΕΣ ΣΩΣΤΑ . Η Πατρίς σε Ευγνωμονεί . . . και ας ξερνούν χολή για κάθε σου λόγο-πράξη-ανάσα τα διακομματικά Θεσμικά ή Παρακρατικά λαμόγια και τα τρόλια τους .
    Το επόμενο κορυφαίο Πολιτικό Ζητούμενο –Θεσμική Μεταρρύθμιση του Γ.Παπανδρέου , είναι η Ηλεκτρονική Οργάνωση της Δικαιοσύνης και η Απαραίτητη ακόμα και Συνταγματική Νομοθέτηση , ώστε εντός 2 το πολύ ετών , να υπάρχει Τελική & Αμετάκλητη Εκδίκαση σε Τρίτο Βαθμό των Δικαστικών Υποθέσεων . . . θα είναι ΤΟ θανάσιμο πλήγμα στην Διαφθορά , που ενώ σήμερα η ΔΙΑΥΓΕΙΑ την αποκαλύπτει , ΑΥΤΗ ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ της ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αρνησιδικίας , μέσω των ατελέσφορων (εύκολα 15ετών) Δικαστικών παρελκυστικών Διαδικασιών λήθης & παραγραφής .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.