ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η Xειρότερη Διαπραγμάτευση από την Εποχή του Όθωνα

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έκανε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ τη χειρότερη διαπραγμάτευση από την εποχή του Όθωνα και της δεύτερης χρεοκοπίας της Ελλάδας. Επειδή αγνοεί τι σημαίνει οικονομία, κυβέρνηση, Ευρώπη και χρόνος. Επειδή είχε την εντύπωση ότι μπορούσε να ανατρέψει όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους διεθνείς. Επειδή έπαιζε με το κουβαδάκι της στην παραλία και πίστευε ότι αυτό είναι διαπραγμάτευση. Επειδή δεν ήξερε τι ήθελε και στα 15μελή συμβούλια δεν έμαθε τη διάσταση του χρόνου.

Στην περίοδο του εξωγήινου Γιάνη Βαρουφάκη και της μεγάλης ιεροεξετάστριας της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου η κυβέρνηση ζητούσε τα χρέη της Ελλάδας να τα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Δηλαδή τα δανεικά που πήραν οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωστάκη Καραμανλή για να πληρώνουν κομματικούς στρατούς στο κράτος και την κοινωνία ζητούσαν να είναι... αγύριστα. Σαν τους χειρότερους μπαταχτσήδες! Κι όταν απέτυχε αυτή η γελοία προσπάθεια, που μας οδηγούσε κατευθείαν στην άτακτη χρεοκοπία, τότε έκαναν την κωλοτούμπα και υπέγραψαν το Γ' Μνημόνιο για να αποφύγουν την καταστροφή και το... Γουδή!

Μήπως όμως μετά την κωλοτούμπα άλλαξαν μυαλά; ΟΧΙ! Άρχισαν μια μακροχρόνια διαπραγμάτευση για να υπερασπιστούν τα προνόμια των «ευγενών» μικροαστικών τάξεων στο ασφαλιστικό σύστημα, στη φορολόγηση, στην οικονομία. Υπερασπίστηκαν με πάθος τα προνόμια των συντεχνιών, των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, εργολάβων, εμπόρων, εκτελωνιστών, των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των κρατικών Α.Ε. και Οργανισμών. Υπερασπίστηκαν λυσσαλέα τις συντάξεις αυτών που δούλεψαν μόνο 15, 20 και 25 χρόνια στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπου μπήκαν βέβαια με ρουσφέτι. Υπερασπίστηκαν με φανατισμό το αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα που του άλλαξαν και όνομα και το έλεγαν ασφαλιστικό σύστημα τύπου Μπίσμαρκ, ενώ έπρεπε απλώς να το ονομάσουν άδικο, φαύλο και σπάταλο ασφαλιστικό σύστημα.

Επίσης, στη μακροχρόνια, και «σκληρή» διαπραγμάτευσή τους υπερασπίστηκαν με πάθος το αφορολόγητο των φοροφυγάδων ή αλλιώς «λοιπών φορολογουμένων»: δηλαδή των εμπόρων, αγροτών, γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, εργολάβων, ακτοπλόων, εκτελωνιστών και κάθε πιθανής και απίθανης κοινωνικής ομάδας για να μη χάσουν ούτε έναν παρασιτικό ψήφο.. Οι «λοιποί φορολογούμενοι» δήλωναν κατά 80% εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο είτε αυτό ήταν στις 12.000 € είτε στις 5.000 € και η κυβέρνηση είχε πειστεί ότι όλοι αυτοί ζούσαν με 3.500-4.500€ τον χρόνο και είχαν μεζονέτες, εξοχικά, τζιπούρες για να πηγαίνουν στα σκυλάδικα! Από το 1955 έως σήμερα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πληρώνουν πάνω από το 70% των άμεσων φόρων και όλοι οι υπόλοιποι μαζί με τις εταιρείες (Α.Ε., ΕΠΕ, Ο.Ε., Ε.Ε.) λιγότερο από το 30%.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αδιαφόρησε ή ανέχθηκε 1.200.000 άτομα στην ανεργία αλλά δεν σκέφτηκε καν να αλαφρώσει το Δημόσιο από 100.000 υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με ρουσφέτι, βαρύνονται με κατηγορίες διαφθοράς, ανικανότητας και συνεχούς απουσίας από τη δουλειά τους, ενώ έπαιρναν υπερωρίες, αργίες και οδοιπορικά! Αντίθετα προσέλαβε ακόμη 30.000 έκτακτους υπαλλήλους για να ενισχύσουν τον μικρό κομματικό στρατό που κληρονόμησαν από τις μεταγραφές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Η ταξική συνείδηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είναι καθαρά... ψηφοθηρική!

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβερνά τη χώρα 2,5 χρόνια τώρα και άλλα τόσα διαπραγματεύεται με την Ευρώπη και το ΔΝΤ. Τι πέτυχε λοιπόν με τη «σκληρή» διαπραγμάτευση;
- Την επιβάρυνση της εθνικής οικονομίας με 100 δισ. €, τα μισά από τα οποία επιβάρυναν το κράτος και το δημόσιο χρέος.
- Τα capital controls με μείωση των καταθέσεων από 134 δισ. € το 2014 σε 118 δισ. € τον Απρίλιο του 2017
- Με την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χάθηκαν 33 δισ. € από τα οποία τα 20 δισ. € έχασε το κράτος και τα 13 δισ. € οι επενδυτές
- Στον ανταγωνισμό φθάσαμε στη θέση 57 ανάμεσα σε 63 χώρες ενώ λίγα χρόνια πριν ήμασταν στη θέση 51
- Στην ανάπτυξη η μεγέθυνση του ΑΕΠ κατά 0,8% το 2014 μετατράπηκε σε ύφεση 1,2% του ΑΕΠ το 2015 και στα στασιμότητα το 2016. Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο προειδοποιεί με την εαρινή του έκθεση ότι η χώρα κινδύνευσε να βυθιστεί στη χρόνια στασιμότητα.
- Τέλος, τα 4 χρόνια ύφεσης κατάφεραν να τα κάνουν 7 και βαδίζουμε για άλλα 3-4 χρόνια στασιμότητας

Αυτά κι άλλα πολλά πέτυχαν οι μαθητευόμενοι μάγοι του 15μελούς με τις αυταπάτες, τα ψέματα και τα παραμύθια που πουλούσαν στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε δυο μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει μόλις ανέλαβε. Ένα επείγον, δηλαδή να κλείσει μέσα σε 5 μέρες τη διαπραγμάτευση για το e-mail Χαρδούβελη, που είχε διακοπεί λόγω εκλογών, στο όριο μέτρων 1,7 δισ. €, τα οποία μπορούσε να φτάσει μεταξύ 1,2-1,4 δισ. € μέτρα για να βγει στις αγορές χορεύοντας... πεντοζάλη!

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ήταν επίσης επείγον, σύνθετο και δύσκολο. Αφορούσε ένα πρόγραμμα βαθιών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην οικονομία, στο ασφαλιστικό σύστημα, στη φορολογία. Έπρεπε να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη συναφή μείωση του προσωπικού του κράτους. Να απελευθερώσει τις αγορές και τα επαγγέλματα από τη συντεχνιακή νομοθεσία. Να μετατρέψει το άδικο, φαύλο και σπάταλο αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα σε ανταποδοτικό. Να επεκτείνει τη φορολογική βάση για να πληρώνουν άμεσους φόρους και οι «Λοιποί Φορολογούμενοι» και όχι μόνον οι Μισθωτοί και οι Συνταξιούχοι. Να περιορίσει και να εξαλείψει τα προνόμια των κρατικών και επιστημονικών συντεχνιών. Να απελευθερώσει την αγορά εργασίας, επειδή η ανεργία δεν χτυπιέται με ρουσφετολογικούς διορισμούς στο Δημόσιο και με υπουργικές αποφάσεις, αλλά με ανάπτυξη που υποβοηθείται από την εισαγωγή ξένων επενδύσεων και τεχνολογίας. Να επιταχύνει την απονομή Δικαιοσύνης και να προστατέψει την Εκπαίδευση από τις συμμορίες, επιβάλλοντας και σε αυτό το πεδίο την αξιολόγηση.

Αλλά αυτά μπορεί να τα κάνει μόνο μια πραγματικά αριστερή κυβέρνηση και όχι μία δήθεν που συνεργάζεται με ψεκασμένους ακροδεξιούς...

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 15:19 10/06/2017

    Η διαπραγμάτευση δεν είναι ΜΟΝΟ «η χειρότερη από την εποχή του Οθωνα». ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ . Μετά τον Δαυίδ ΓΑΠ, ήρθαν οι βολικοί σαμαροβενιζέλοι, αλλά οι τσιπρανέληδες είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. Αδύναμη η Ελλάδα είμαστε λίγο-πολύ πάντα, μ αυτούς είμαστε επιπλέον Γ Ε Λ Ο Ι Ο Ι . Μην . . . «αδικούμε» τον . . . Μπαρουφάκη ! ! !.

  2. freeman 11:40 09/06/2017

    «μια πραγματικά αριστερή κυβέρνηση»
    ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ . . .φτάνει το κρυφοκομουνιστικό σανό . . .Ο Γεώργιος, ο Ανδρέας, ο Γιώργος . . . για 3 συνεχόμενες γενιές , ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΌ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ . . .για αυτό μισείται το Παπανδρεικό γονίδιο . . . και καλά κάνετε . . .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.