ΚΟΣΜΟΣ

10 μηνών

ΗΠΑ: Διαχωρίστηκαν σιαμαία κοριτσάκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι

Χρειάστηκαν 11 ώρες και μια ομάδα 30 επιστημόνων, αποτελούμενη από πλαστικούς χειρουργούς, νοσηλευτές, αναισθησιολόγους και νευροχειρουργούς για να διαχωρίσουν δύο σιαμαίες αδελφούλες στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας.

Η Έριν και η Άμπι Ντιλάνεϊ γεννήθηκαν πριν 10 μήνες στη Βόρεια Καρολίνα με τα κεφάλια τους ενωμένα και η επέμβαση διαχωρισμού τους κρίθηκε αρκετά δύσκολη καθώς οι δύο αδελφούλες είχαν κοινά αιμοφόρα αγγεία.

Twins2

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου και τώρα τα κοριτσάκια αναρρώνουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ενώ είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που γεννήθηκαν που κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια.

Το παιδιατρικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας ανακοίνωσε ότι τα τελευταία 60 χρόνια έχει πραγματοποιήσει 23 επεμβάσεις διαχωρισμού σιαμαίων, αλλά είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί διαχωρισμό σιαμαίων ενωμένων στο κεφάλι.

«Ο διαχωρισμός των συζευγμένων διδύμων είναι μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση που ακολουθείται από μια μακρά και περίπλοκη ανάκαμψη, αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι για ένα θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Δρ. Τζέσε Τέιλορ, πλαστικός χειρούργος, που συμμετείχε στην ιατρική ομάδα διαχωρισμού των δύο κοριτσιών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.