ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική σύγκρουση μετά τα δημοσιεύματα

Υπόθεση Καμμένου: Θέμα δημοκρατίας και παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη θέτουν τα κόμματα

kammenos

Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέτουν ερωτήματα και ζητούν απαντήσεις για δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να παρεμβαίνει σε δικαστική υπόθεση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καρφί» της 17ης Ιουνίου, ο κ. Καμμένος προχώρησε σε παρεμβάσεις σε ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Το θέμα έθεσε και ο πρόεδρος του Ποταμιού μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Θεωρούμε ότι ο κ. Καμμένος δημιουργεί προβλήματα, όχι στην κυβέρνηση – αυτό είναι πολύ δευτερεύον – αλλά στη χώρα. Κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις. Είναι ανησυχητικό για έναν Υπουργό Αμύνης καθώς διαχειρίζεται ένα πολύ ευαίσθητο πόστο. Θα πρέπει με κάθε τρόπο ο κ. Τσίπρας να ελέγξει τον απρόβλεπτο κ. Καμμένο. Δεν θέλω να πω παραπάνω» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ζήτημα μείζονος σημασίας για τη Δημοκρατία χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης των διαλόγων με ισοβίτη του Noor 1 και την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. Σε δηλώσεις που έκανε στην Κοζάνη, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η ΝΔ ζητά να πάει το θέμα στη Βουλή και παράλληλα σημείωσε ότι «ίσως να φέρει σειρά αποκαλύψεων για πολύ σημαντικά πράγματα».

«Η ομολογία της παρέμβασης γίνεται από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαίο έντυπο» επισήμανε και ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή: «Η επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κρατούμενο υπήρξε άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής; Σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης;»

Σε θέση άμυνας η κυβέρνηση...

Ο υπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά του είπε πως είναι «βορβορώδης και βροντώδης η προσπάθεια οικονομικών συμφερόντων να διαμορφώσουν μια κατάσταση και ένα κλίμα αποπροσανατολισμού στην κοινή γνώμη μέσω ανακοινώσεων κομμάτων και φιλικών ΜΜΕ. Ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως «Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε και έδωσε την εντολή στην αρμόδια εισαγγελία για να πράξει τα δέοντα. Εχει ζητηθεί και δικαστική συνδρομή από ξένο κράτος. Την αλήθεια θα την μάθουμε. Εύχομαι να μην εμπλέκεται Έλληνας πολίτης σε αυτή την αθλιότητα που θα σκορπούσε το θάνατο σε νέους και νέες και την απόγνωση σε χιλιάδες οικογένειες. Αυτή την υπόθεση με όλες τις δυνάμεις της η ελληνική κυβέρνηση θα την ψάξει και θα βρει την αλήθεια παρέχοντας συνδρομή σε ό,τι ζητήσει η δικαιοσύνη».

Απαντώντας ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) στην τοποθέτηση Κοντονή, εξήγησε πως «το θέμα που θέτουμε εμείς δεν αφορά την διαλεύκανση της υπόθεσης. Μακάρι να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και "να καούν στην πυρά". Το ζήτημα που θέτουμε είναι θεσμικής φύσεως και έχει να κάνει με την φερόμενη -από πολλά δημοσιεύματα- επικοινωνία κορυφαίου υπουργού με ισοβίτη για ναρκωτικά. Είναι κορυφαίο θεσμικό θέμα. Καταθέσαμε ερώτηση και αναμένουμε απαντήσεις. Είναι αδιανόητο για εμάς να παίρνει τηλέφωνο στις φυλακές ένας υπουργός».

Επίσης, ο γραμματέας της ΚΟ του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Αλήθεια, πόσο άνετα αισθάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο συνέταιρός τους στην κυβέρνηση και υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί με ισοβίτη; Ελπίζω να μην μας πει πάλι ο κ. Καμμένος, ότι το νούμερο το σχημάτισε κατά λάθος το παιδί».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.