ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη επίθεση τζιχαντιστών στη Τεχεράνη

Ιράν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το διπλό χτύπημα

Την ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε στο ανεπίσημο «πρακτορείο ειδήσεων» των τζιχαντιστών, το Amaq, μετέδωσε η ιστοσελίδα SITE. Στην ολιγόλογη ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ότι «μαχητές μας χτύπησαν το μαυσωλείο του Χομεϊνί και τη Βουλή στην Τεχεράνη».

Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει ταχθεί κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ομάδες τρομοκρατών, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών, χτύπησαν σε δύο σημεία σχεδόν ταυτόχρονα. Η πρώτη επίθεση έγινε στο κοινοβούλιο της χώρας και η δεύτερη στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Ο αριθμός των θυμάτων έως αυτή την ώρα παραμένει συγκεχυμένος, καθώς ειδικά στο κοινοβούλιο πυροβολισμοί ακούγονταν για αρκετή ώρα μετά την έναρξη της επίθεσης ενώ μέσα στο κτήριο βρίσκονταν ακόμα και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tansim, επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κοινοβούλιο, ενώ υπάρχει και πληροφορία ότι υπάρχουν τέσσερις όμηροι.

Στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί οι δράστες, όπως φαίνεται, ήταν τέσσερις. Ο ένας έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ο δεύτερος - μια γυναίκα - αυτοκτόνησε, αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ενώ άλλοι δύο συνελήφθησαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από τα πυρά των δραστών έπεσε νεκρός και ένας κηπουρός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.