ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση

«Κανένας δεν θα πιαστεί στα δίχτυα σας αυτή τη φορά»

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, προειδοποιώντας της μάλιστα με αφορμή το γεγονός ότι τα νέα μέτρα ήρθαν ως τροπολογία σε νομοσχέδιο για την αλιεία, ότι «κανένας δεν θα πιαστεί στα δίχτυα της αυτή την φορά».
genn

Αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέματα όσον αφορά στις δεσμεύσεις της περί ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τα προηγούμενα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή και περί καλής λύσης για το δημόσιο χρέος που θα ερχόταν ‘αναγκάζοντας’ τον πρωθυπουργό να φορέσει γραβάτα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προέβλεψε ότι στο Eurogroup θα έχουμε νέα ήττα της κυβέρνησης αλλά δυστυχώς και της χώρας. «Δεν θα πάρουμε ουσιαστικά τίποτα χειροπιαστό και θα μας μείνει μόνο το τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση», είπε, κάνοντας λόγο για μόνη προίκα της κυβέρνησης για τις επόμενες γενιές την επιτροπεία και τη λιτότητα.

Απευθυνόμενη στους κυβερνώντες , η Φώφη Γεννηματά ρώτησε με ποιες θέσεις θα προσέλθει στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και να θα διεκδικήσει την υλοποίηση των αποφάσεων του Eurogroup του 2012 που περιλάμβανε προβλέψεις για «χαμηλότερα επίπεδα χρέους μεσοπρόθεσμα, εξομάλυνση του τρέχοντος χρηματοδοτικού «λόφου» μετά το 2020 και την χαλάρωση της χρηματοδότησής του, καθώς και την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, ή θα αρκεστεί σε αναφορές τύπου «εάν», «ίσως», «εφόσον χρειαστεί», αφήνοντας την τελική απόφαση στις Ελληνικές καλένδες και στην καλή διάθεση του κ. Σόιμπλε και της κας Λαγκάρντ…

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ‘παραμύθια’ περί ανάπτυξης και επενδύσεων. «Αφού σκίσατε τα μνημόνια, ανακτήσατε την εθνική κυριαρχία, καταργήσατε τη λιτότητα, κάνατε υπερήφανους τους συνταξιούχους, εφαρμόσατε το ‘παράλληλο πρόγραμμα’, τώρα φέρνετε και την ανάπτυξη με πακτωλό επενδύσεων», είπε σε άκρως ειρωνικό τόνο, καταλήγοντας ότι «με τα λόγια, χτίζετε ανώγια και κατώγια».

Στην πραγματικότητα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να υλοποιήσει αναπτυξιακή πολιτική. «Δεν έχετε σχέδιο, δεν έχετε στρατηγική. Οι Υπουργοί σας υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, διώχνουν τις επενδύσεις. Δεν έχετε την βούληση και την δύναμη για τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Είστε εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες σας και στον κρατισμό», είπε, προβλέποντας εκ νέου «αμείλικτη καταδίκη» εκ μέρους του ελληνικού λαού. Επανέλαβε δε ως μόνη λύση μία ισχυρή κυβέρνηση ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.