ΚΟΣΜΟΣ

Και η Μαυριτανία διακόπτει σχέσεις με το Κατάρ

MAURITANIA

 Η Μαυριτανία, ακολουθώντας τα βήματα της Σουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και των Αραβικών Εμιράτων, δίεκοψε και αυτή τις διλωματικές της σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το Εμιράτο ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

 

Η Μαυριτανία, χώρα της Δυτικής Αφρικής και μέλος του Αραβικού Συνδέσμου, διέκοψε την Τρίτη τις σχέσεις της με το Κατάρ λόγω της «υποστήριξής του σε τρομοκράτες», μετέδωσε η κρατική υπηρεσία ειδήσεων.

Οι ισχυρότερες χώρες του αραβικού κόσμου - μεταξύ των η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ τη Δευτέρα, ισχυριζόμενες ότι υποστηρίζει ισλαμιστές μαχητές και το Ιράν.

«Το κράτος του Κατάρ έχει συνδέσει τις πολιτικές του (...) με την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων και τη μετάδοση εξτρεμιστικών ιδεών», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του στην αραβική γλώσσα, την οποία εξέδωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Μαυριτανίας.
«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βαριές απώλειες ανθρώπινης ζωής σ' αυτές τις αραβικές χώρες, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.