ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επέστρεψε στο σημείο που ήταν το 2014

Κοστέλο: Η κυβέρνηση να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα

kostelo

Ο κ. Κοστέλο που βρίσκεται στην Αθήνα, όπως και οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ESM, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο του Economistμ με τίτλο «Η Ευρώπη ξεμπερδεύεται, η Ελλάδα σταθεροποιείται», που πραγματοποείται σήμερα και αύριο σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής, έκανε λόγο για μεγάλη πρόοδο στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε σημαντική για τη βιωσιμότητα του χρέους την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης και πρόσθεσε είναι πολύ σημαντικό αυτή η ευκαιρία να μην χαθεί ξανά.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ιδιοκτησία των μέτρων και όπως είπε «δεν πρέπει να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με επιπλέον αξιώσεις της κυβέρνησης» και υποστήριξε ότι η Αθήνα θα πρέπει «απλώς να εφαρμοστεί ό,τι έχει συμφωνηθεί».

«Η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει, καθώς έχει εκταμιεύσει 35 δισ. την περίοδο μετά το 2014 και απομένουν ακόμη 20 δισ. προς εκταμίευση» κατέληξε.​

Στις πρώτες συνεδρίες του Economist συμμετέχουν εκτός από τον Ντέκλαν Κοστέλο, ο Φραντσέσκο Νρούντι από την ΕΚΤ, ο Νικόλα Τζιαμαριόλι (ESM) μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Oικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη. Αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τη νέα λίστα υποχρεώσεων της χώρας, μέχρι και την εκκίνηση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία τοποθετείται χρονικά τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, εξ αποστάσεως -μέσω τηλεδιάσκεψης δηλαλή- θα συμμετάσχει και η επικεφαλής της ομάδα του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, σε ένα εξίσου ενδιαφέρον θέμα που αφορά την εξέλιξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος έναν χρόνο μετά το περσινό συνέδριο του Economist τον Ιούνιο του 2016 και μετά το τέλος της πρώτης αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.