ΚΟΣΜΟΣ

Twitter

Κοτζιάς: Ο ΟΗΕ αποσύρει το έγγραφο Άιντε λόγω της μονομέρειας του

Την απόσυρση του εγγράφου που αφορούσε το κεφάλαιο της «Ασφάλειας» την ανακοίνωσε επίσημα ο ίδιος ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ο οποίος και το συνέταξε.
Kotzias

«Ο ΟΗΕ απέσυρε έγγραφο του Άιντε μετά την απόδειξη της μονομέρειας του» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κότζιας ενόψει της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό που ξεκινά το πρωί της Τρίτης στο Κραν – Μοντανά, στην Ελβετία.

Ο κ. Κοτζιάς σημειώνει πως οι διαπραγματεύσεις για λυση Κυπριακού θα αρχίσουν σε λίγες ώρες και σήμερα το βράδυ ο έλληνας υπουργός εξωτερικών θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την απόσυρση του εγγράφου που αφορούσε το κεφάλαιο της «Ασφάλειας» την ανακοίνωσε επίσημα ο ίδιος ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε ο οποίος το συνέταξε.

Όπως είπε ο κ. Άιντε, τα Ηνωμένα Έθνη προσπάθησαν να αναπτύξουν ένα κοινό έγγραφο που θα αποτελούσε οδηγό για αυτή τη Διάσκεψη «αλλά από αυτή τη στιγμή ότι οι δύο πλευρές νιώθουν ότι δεν έχουμε κοινό έγγραφο, δεν θα παρουσιαστεί ως κοινό αλλά θα αρχίσουμε από όπου έμεινε η συζήτηση στη Γενεύη και το Μοντ Πελεράν».

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση πως «όχι μόνο οι δύο πλευρές διαφωνούν στο αποτέλεσμα, αλλά είναι και διαφοροποιημένες στο τι ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.