ΕΛΛΑΔΑ

Στο επίκεντρο η νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη

Kρίσιμη συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με φόντο τα «βουνά» των σκουπιδιών

Σήμερα στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να συζητήσει την κυβερνητική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.  

Αν και ο αρχικός προγραμματισμός έλεγε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδρίαζε χθες το απόγευμα, προκειμένου να συζητήσει την κυβερνητική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στους δήμους, τελικά αυτή μεταφέρεται για σήμερα, Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη συνάντηση οι συνδικαλιστές σημείωσαν ότι η ρύθμιση «απέχει πολύ» από αυτά που διεκδικούν (μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου), ωστόσο θα την μετέφεραν στους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας για να την εξετάσουν.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι' αυτές μέσω ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός σημείωσε, ακόμα, ότι είπε στους συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Στη συνέχεια, ο υπουργός παρέδωσε σε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ τη νομοθετική ρύθμιση, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από πλευράς Ένωσης σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συγκαλείται την προσεχή Δευτέρα (26/06), στις 11:30 το πρωί.

Yπέρβαση στις τιμές του όζοντος

To υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε γνωστό το Σάββατο ότι καταγράφηκαν υπερβάσεις στις τιμές του όζοντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Μαρούσι, η Λυκόβρυση και το Περιστέρι. Έτσι, επαναλαμβάνονται οι συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, να παραμένουν σε κλειστούς και -κατά το δυνατόν- κλιματιζόμενους χώρους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.