ΚΟΣΜΟΣ

Ενόψει της Συνόδου κορυφής των G20 στο Αμβούργο

Λαβρόφ: «Θα ήταν παράλογο να μην συνομιλήσουν» Πούτιν και Τραμπ

Η Μόσχα θεωρεί ότι η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του Αμερικανού ομολόγου του, Ντόναλντ Τραμπ, θα λάβει χώρα κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο της Γερμανίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θεωρούμε ότι θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση, από την στιγμή που οι δύο πρόεδροι θα βρίσκονται στην ίδια πόλη, στο ίδιο κτίριο, στην ίδια αίθουσα και θα ήταν παράλογο να μην συνομιλήσουν», τόνισε ο Λαβρόφ, μιλώντας σε μια συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη ρωσική πόλη Κρασνοντάρ.

Στην περίπτωση που γίνει αυτή η συνάντηση, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν «αρκετά θέματα», σημείωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, χωρίς να προσδιορίσει ποια θα είναι αυτά.

Ο Πούτιν και ο Τραμπ δεν έχουν συναντηθεί ακόμη, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αμερικανού προέδρου για προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

Ο Λαβρόφ παράλληλα τόνισε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει επισήμως και αναλόγως σε πιθανές «προκλήσεις» των ΗΠΑ ενάντια στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι εξτρεμιστές μπορεί να εκμεταλλευτούν τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι οι συριακές δυνάμεις προετοιμάζουν μια χημική επίθεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.