ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Πρωθυπουργού-Γάλλου υπ.Οικονομικών

Λεμέρ: «Είμαι πραγματικά αισιόδοξος για μια καλή λύση»

amorgoos

O πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος στη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο υπουργού Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, λέγοντας ότι είναι «εφικτό να βρεθεί η διέξοδος την ερχόμενη Πέμπτη στο Εurogroup, ώστε να μη χρειαστεί να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών να δραματοποιήσουμε το γεγονός αυτό, δεν ωφελεί κανέναν».

Ο A. Τσίπρας έκανε λόγο για μία λύση η οποία θα είναι επωφελής όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη και υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να λύνει τα προβλήματα μόνη της και πρέπει να κοιτάξει μπροστά», προσθέτοντας πως « όλες οι τελευταίες εξελίξεις μας κάνουν πιο αισιόδοξους».

Από την πλευρά του ο κ. Λεμέρ αφού μετέφερε τους φιλικούς χαιρετισμούς του Γάλλου προέδρου, Εμ. Μακρόν, είπε «Δείξατε θάρρος για τη πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων και κατέχεστε από την αρετή αυτού του θάρρους. Οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίσατε θα είναι επωφελείς για την ελληνική οικονομία προκειμένου να μπει στο στάδιο ανάκαμψης». Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο Eurogroup τόνισε ότι «Συμφωνώ με την ανάλυση που κάνατε δεν είμαστε μακριά από μια λύση στις 15, όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος, πρέπει να αποφύγουμε μια νέα κρίση του ελληνικού ζητήματος».

Αναφερθείς μάλιστα στις πρόσφατες επαφές του, είπε χαρακτηριστικά πως έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές του με τους Λαγκάρντ, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, «και είμαι πραγματικά αισιόδοξος για μια καλή λύση, αλλά για να επιτευχτεί μια καλή λύση χρειάζεται και τύχη. Η τύχη είναι ένα βραχιολάκι που φοράω στο χέρι μου από το νησί της Αμοργού. Με την βοήθεια των θεών θα τα καταφέρουμε».

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός σχολίασε: Συν Αθηνά και χείρα κίνει, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι για την εύνοια των Θεών, «αλλά πρέπει πρώτα να τους βοηθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.